Kultura

DesignSUPERMARKET 2011

5. ročník designSUPERMARKETu, prodejního festivalu současného mladého designu, zaplní od 7. do 11. prosince 2011 druhé patro nově zrekonstruovaných prostor pražského Paláce Archa v ulici Na Poříčí 26. Na 1600 m2 nabídne v hlavní části prezentaci 73 vybraných studií nebo uměleckých projektů, v rámci nichž se představí přes 140 designérů z oblasti produktového designu, grafiky, skla, porcelánu, šperků či módy.

DesignSUPERMARKET 2011Vedle hlavní části designSUPERMARKETu budou moci příchozí navštívit a nakupovat originální vánoční dárky i v části nazvané Market Líba, kde dostane již tradičně prostor téměř stovka mladých designérů, kteří sice nemají ucelenou kolekci, ale jejich jednotlivé produkty zapadají do celkové koncepce. DesignSUPERMARKET 2011Navíc se v roce 2011 na festivalu představí mladí němečtí designéři a slovenský projekt nazvaný Flowers for Slovakia. Jako každý rok nebudou chybět knihkupectví s více než 50 artovými nakladatelstvími, vydavatelstvími, ateliéry a také kavárna. Architektonicky cenné prostory Paláce Archa oživí indoor videomappingová instalace uměleckého uskupení The Macula a výstava retro nábytku a svítidel Nanovo.

V oblasti Produktového designu připravilo studio Vyrobeno lesem speciálně pro 5. ročník kolekci fair trade triček a tašek. DesignSUPERMARKET 2011Vůbec poprvé se objeví Cohn Studio a návštěvníci nově potkají například výrobky BOADESIGN nebo Jany Černé.

DesignSUPERMARKET 2011Pod novým jménem Zorya se také na designSUPERMARKETU představí v kategorii Šperky společný projekt Daniela Pošty a Zdeňka Vacka, vítězů Designbloku 2011. Nově na festival z této oblasti zavítají například studia LURE, DECHBEROUCÍ, Michaela Gorcová, Eva Růžičková a Lubica Kulomberová. Dále zde budou moci návštěvníci obdivovat například výrobky od Kláry Šípkové.

DesignSUPERMARKET 2011Z oblasti Módy připravilo studio Leeda pro designSUPERMARKET speciální kolekci a nově se představí například studia a tvůrci RYSSKA, Anna Barošová nebo Zuzana Kubíčková. Příchozí si budou moci dále vyzkoušet a koupit výrobky studií Katarze, no. (Hana Zárubová) nebo Muset. DesignSUPERMARKET 2011Z Dětské módy se objeví například značky Little Rock Star a Le Femme MiMi, z Tašek a bot pak Gabang a fabion-lab.

Z oblasti Grafiky svá díla nabídnou například studia Napoli, V nebo 2 GD typo*graphic. Na designSUPERKMARKETu budou moci návštěvníci vidět také v kategorii Porcelán a sklo nový společný projekt Gabriela Vacha a Evy Pelechové nazvaný DesignSUPERMARKET 2011Hidden Factory + Eva Pelechová a Gabriel Vach, dále výrobky studií Tyformy nebo Batoušek. V rámci Nástěnné grafiky a fotografie svá díla vystaví a nabídnou ke koupi studia DesignSUPERMARKET 2011antimultivitamin, United Kingdog nebo Tomáš Bican.

Tento výčet samozřejmě není úplný, na návštěvníky budou čekat výrobky řady dalších studií, značek a designerů. Pokud tedy hledáte místo, kde uvidíte to nejzajímavější ze současného mladého designu u nás a zároveň chcete nakoupit originální DesignSUPERMARKET 2011vánoční dárky, designSUPERMARKET je to pravé. Vstupné na pět dnů činí 120 Kč, studenti zaplatí 90 Kč. Otevřeno je od středy do pátku od 12 do 21 hodin, v sobotu od 10 do 21 hodin a v neděli od 10 do 19 hodin. Vstupenky jsou k dostání na místě. Více informací o designSUPERMARKETu získáte na webu designSUPERMARKETu nebo na facebookových stránkách Facebook.com/designsupermarket.

DesignSUPERMARKET 2011DesignSUPERMARKET 2011DesignSUPERMARKET 2011

Editor: Janinka
Vytvořeno: 05.12.2011 11:30
Poslední změna: 05.12.2011 01:45

RSS

Hodnocení: 5.00 (5x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz