Osobní deníček

Adventní víkend v Zoo Praha

Setkání sponzorů, vernisáž výstavy, prohlídka stavby slonince, křest CD a rozsvěcení vánočního stromu. To vše nabízí pražská zoologická zahrada o víkendu 3. a. 4. prosince 2011. Přijďte si i vy prohlédnout adventně vyzdobenou zoo.

Vizualizace nového slonince
Vizualizace nového slonince
V sobotu 3. prosince 2011 v 11 hodin proběhne předvánoční Setkání sponzorů Zoo Praha. U příležitosti této již tradiční akce udělí ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek ceny pro sponzory roku 2011, tzv. Richardy. Ty jsou rozděleny do třech kategorií: Divoký Richard představuje ocenění za nápaditost a vtip sponzorského počinu, Malý Richard je určený pro děti a školy, které se rozhodly adoptovat či sponzorovat vybraný živočišný druh a Výstava Zpátky v divočině (Autor: Petr Jan Juračka)
Autor: Petr Jan Juračka
Výstava Zpátky v divočině
Velký Richard pro dárce z firemních sfér.

V sobotu budou mít návštěvníci zoo také jedinečnou možnost navštívit stavbu nového pavilonu pro slony, včetně jeho zázemí. Dostanou se tak do míst, kam budou mít později přístup pouze chovatelé a jejich svěřenci. Prohlídky s průvodcem budou probíhat od 10 do 15:30 CD Pučálkovic Amina
CD Pučálkovic Amina
hodin.

Ve 13 hodin se ve Vzdělávacím centru Zoo Praha uskuteční vernisáž výstavy s názvem Zpátky v divočině. Fotograf Petr Jan Juračka na ní představí unikátní velkoformátové fotografie, na kterých zachytil koně Převalského po čtyřech měsících strávených v rezervaci Khomiin Tal na západě Mongolska. Výstava bude k vidění až do konce roku 2011.

Rozsvěcení vánočního stromu (Autor: Petr Velenský)
Autor: Petr Velenský
Rozsvěcení vánočního stromu
V neděli 4. prosince 2011 pokřtí Zoo Praha další z řady pohádkových CD, Plachtovu Pučálkovic Aminu, která právě vychází. Režie příběhu "přerostlého psíka" se ujal Jan Jiráň, hlasy pohádkovým postavám propůjčili Jaroslava Kretschmerová a Jiří Lábus. Všichni tři tvůrci se zúčastní autogramiády CD, která proběhne v 15 hodin u Vzdělávacího centra.

Křtu se zúčastní i Jiří Lábus a Jan Jiráň (Autor: Tomáš Adamec)
Autor: Tomáš Adamec
Křtu se zúčastní i Jiří Lábus a Jan Jiráň
Poté se mohou návštěvníci pražské zoo přemístit spolu s protagonisty k vánočnímu stromu, který bude slavnostně rozsvícen v 16 hodin nedaleko pavilonu Sečuán.

Návštěvníci, kteří se budou chtít zúčastnit jen odpoledního programu, mohou využít nabídky zvýhodněného vstupného. V neděli 4. prosince 2011 po 15. hodině mají všichni návštěvníci vstup do pražské zoologické zahrady za pouhou 1 Kč. Pokladny budou otevřeny do 17 hodin.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 02.12.2011 12:20
Poslední změna: 02.12.2011 12:38

RSS

Hodnocení: 5.00 (6x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz