Kultura

Festival italsko-českého přátelství

Milovníci výtečné hudby, dobrého vína, světově proslulé kuchyně i nezapomenutelných setkání se mají na co těšit. Praha uvítá 1. Festival italsko-českého přátelství, a to 2. června 2011, kdy se hudba, gastronomie a přátelství spojí v jeden nezapomenutelný zážitek.

Festival italsko-českého přátelstvíFestival italsko-českého přátelství s atraktivními doprovodnými aktivitami pro celou rodinu se uskuteční 2. června 2011 na Staroměstském náměstí v Praze při příležitosti státního svátku Italské republiky a 150. výročí založení italského státu. Oslavy začnou v brzkých odpoledních hodinách a celý program moderovaný Kateřinou Mátlovou a Emanuelem Ridim vyvrcholí osmou hodinou večerní, kdy se na hlavním pódiu představí hvězdy pěveckého, hudebního a kulturního nebe. Těšit se můžeme na Michala Davida i italskou legendu Drupiho, kteří společně zazpívají píseň Amico, kterou složili na oslavu přátelství. Jak se na festival přátelství sluší, oba umělci na pódium přizvou i se své přátele z hudebního světa, například Mariana Vojtka, Bohuše Matuše, Kamilu Nývltovou, Radku Fišarovou, Tomáše Trapla, Paola Belliho, Rona nebo Damichi.

Drupi, Michal David, Giorgio Bonelli a Kateřina Mátlová
Drupi, Michal David, Giorgio Bonelli a Kateřina Mátlová
"Italsko-české vztahy založené na vzájemné solidaritě a přátelství mají kořeny již v dávných časech a v poslední době se prohlubují. Cílem našeho festivalu je na společně sdílené hodnoty navázat a oslavit je. A jak to udělat lépe než prostřednictvím oslavy pod širým nebem s volným vstupem a kvalitním doprovodným programem," říká Giorgio Bonelli, ředitel Festivalu italsko-českého přátelství.

Akce bude také gurmánským zážitkem, vždyť obě země jsou proslulé svým kladným vztahem k dobrému jídlu. Festival italsko-českého přátelstvíV prostoru náměstí se bude nacházet velký gastronomický pavilon v režii oblíbené restaurace Alchymist, který nabídne kulinářské skvosty typické pro gastronomii obou zemí. Těšit se můžete i na degustaci vín a piva.

Festival bude mít i příjemně filantropický podtext. Tím je podpora známého charitativního projektu, Nadace Terezy Maxové dětem. S vybíráním příspěvku pro děti budou pomáhat Česká Miss 2010 Jitka Válková, Česká Miss 2011 Jitka Nováčková a další finalistky soutěže Česká Miss. Každý z návštěvníků festivalu se může s vybranou dívkou vyfotit a za fotku následně přispět dívkám do zapečetěné kasičky. Více informací naleznete na Festivalpratelstvi.cz.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 12.05.2011 06:06
Poslední změna: 15.05.2011 01:52

RSS

Hodnocení: 1.00 (1x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz