Kultura

Elvis Costello na podzim 2011 poprvé v Praze

4. listopadu 2011 se splní další sen příznivců moderní rockové a popové hudby. Do Prahy vůbec poprvé zavítá se svým komorním vystoupením Angličan s irskou krví Elvis Costello. Velká pražská pětka nejlepších hudebníků, písničkářů, zpěváků a autorů současnosti se tímto koncertem završuje, po Dylanovi, Cohenovi, Springsteenovi a Waitsovi tedy přijíždí i Elvis Costello, který snad nejvíce ze svých pomyslných kolegů přesahuje různé hudební žánry.

Elvis Costello na podzim 2011 poprvé v PrazeElvis Costello vydal přes třicet desek, mihnul se ve více než deseti filmech a je autorem jedné knihy. Spolupracoval s Paulem McCartneym, Burtem Bacharachem, Tony Bennettem, Brianem Enem, Rubénem Bladesem a nejméně dvaceti dalšími významnými hudebníky. Elvis Costello
Elvis Costello
Koncem 70. let 20. století se stal průkopníkem nové vlny, poté se svými alby vyznal z lásky k soulu a country music, experimentoval s klasickou hudbou s Brodsky Quartetem, s Paulem Mc Cartneym skládal jiskřivý pop, lehce nahlédl do jazzového světa a obloukem se přes pop a soul opět vrátil ke spolupráci s producentem T-Bone Burnettem na svém posledním skvostném albu National Ransom. V roce 2003 se potřetí oženil, a to s kanadskou jazzovou klavíristkou a zpěvačkou Dianou Krall, s kterou má dvojčata a na jejíž úspěšné album The Girl In The Other Room přispěl jako textař i jako skladatel. Přes dvacet jeho alb je nadprůměrných a nejméně pět jich patří k tomu nejlepšímu, co v rocku a popu vzniklo.

Elvis Costello na podzim 2011 poprvé v PrazeElvis Costello je Elvis Costello na podzim 2011 poprvé v Prazeněkdy pichlavý jako bodlák, pokud chce, jeho texty dokážou být nemilosrdně kousavé, může vám ale také vehnat slzy do očí svými nahořklými baladami nebo vám roztančit nohy solidním rock´n´rollovým rytmem.

To všechno ukáže Elvis Costello 4. listopadu 2011 od 20 hodin v pražském Kongresovém centru. Vstupenky od 990 Kč jsou k zakoupení v předprodeji Ticketpro.cz.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 22.04.2011 10:35
Poslední změna: 28.04.2011 09:13

RSS

Hodnocení: 5.00 (5x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz