Kultura

Tip na víkend - nejen Velikonoce v Zoo Praha

V rámci několika akcí v pražské zoologické zahradě můžete kromě oslavy Velikonoc být třeba mezi prvními, kdo si zakoupí zcela netradiční suvenýr v podobě sloního trusu ze Zoo Praha.

Tip na víkend - nejen Velikonoce v Zoo PrahaV sobotu 23. dubna 2011 proběhne zahájení prodeje sloního trusu. Od poloviny dubna je v ulicích Prahy k vidění marketingová kampaň pražské zoo s mottem Hnojeno sloním trusem ze Zoo Praha. Billboardy upozorňují na začátek prodeje sloního trusu v Zoo Praha, a právě v sobotu 23. dubna 2011 můžete být mezi prvními, kdo svou zahrádku pohnojí trusem sloních samic Gulab, Shanti nebo samce Mekonga. Kyblíky sloního trusu o váze 1,5 kg budou v prodeji o víkendech a svátcích pouze ve specializovaném stánku u Pavilonu velkých savců v areálu Zoo Praha. K dostání budou za 70 Kč, při vrácení vymytého a nepoškozeného kyblíku za 50 Kč. V rámci sobotního programu, který začíná ve 13 hodin, navíc proběhne autogramiáda RNDr. Ivy Vilhumové, autorky knížky Atlas trusu, který vydala pražská zoo v loňském roce. Ve 14:45 hodin se můžete těšit na komentované cvičení slonů v expozici slonů.

Nightwork
Nightwork
V neděli 24. dubna 2011 proběhne oslava 1. narozenin gorilího mláděte Kiburiho, jemuž popřeje kapela Nightwork v rámci Gorilího dne. Zahájena bude také kampaň Pomáháme jim přežít, jejíž výtěžek je určen mj. na záchranu lidoopů. Program začíná ve 13 hodin u Pavilonu goril. Stánky s předměty, jejichž koupí přispějete na ochranu ohrožených druhů, najdete u Vzdělávacího centra, u Pavilonu goril a u výběhu koní Převalského.

Program pondělí 25. dubna 2011 proběhne v duchu velikonočních svátků. Přijďte se podívat, jak tráví Velikonoce zvířata v pražské zoologické zahradě. V průběhu celého dne budou probíhat speciální komentovaná krmení, která odhalí, jak si které zvíře poradí s velikonoční nadílkou. Všichni návštěvníci navíc budou moci soutěžit o pštrosí vejce. Stačí jen zapojit se do pátrací soutěže v areálu Dětské zoo a poskládat tajenku. Nejrychlejší řešitel vyhraje vejce pštrosa dvouprstého. Soutěžit probíhá do 14:45 hodin.

Tip na víkend - nejen Velikonoce v Zoo PrahaProgram komentovaných krmení:
12 hodin - Co umí papoušci ara s velikonočními pomlázkami?
13:30 hodin - Velikonoční komentování želv s ukázkou vajíček plazů
14 hodin - Velikonoční komentování varanů komodských
14:15 hodin - I naše fretky mají rády velikonoční kraslice
14:45 hodin - Jak s pomlázkami zamávají naše slonice?
15 hodin - Jak si medojed Čert poradí s opravdu velkou velikonoční nadílkou – pštrosím vejcem?

Editor: Janinka
Vytvořeno: 22.04.2011 04:42
Poslední změna: 22.04.2011 09:14

RSS

Hodnocení: 0.00 (0x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz