Kultura

Rock for People naděluje na Velikonoce milionové My Chemical Romance

Formace My Chemical Romance z amerického New Jersey, která natřásá pírka hudebním fanouškům po celém světě rovných deset let, si přijede zopakovat svůj více než vydařený tuzemský debut z roku 2007. Kam? Na červencový Rock for People do Hradce Králové.

My Chemical Romance
My Chemical Romance
Mezi impozantní architekturou skladeb Queen a energií punkových Misfits nebo Black Flag se podle vlastních slov pětičlenná partička My Chemical Romance cítí nejlépe. V roce 2011 rozhodně nepůjde o repliku předchozí vystoupení v Čechách. V roce 2010 totiž tito rock´n´rolloví kouzelníci s jemnocitem pro vkusné popové melodie uhranuli čtvrtým celovečerním albem Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys. A právě o něj, a samozřejmě starší hitovky, bude opřeno už nyní netrpělivě očekávané vystoupení My Chemical Romance na Rock for People připadající na pondělí 4. července 2011.

Ostatně to, že My Chemical Romance nejsou sezónní záležitostí, dokazuje tento americký kvartet nejen konstantním sběrem prestižních u žánrových cen a milionovými prodeji svých alb, ale především, a ne nahodilou, čelnou pozicí na programu obřích festivalů od Kalifornie až po britský Reading, kde mimochodem zahrají po boku zmíněných Muse. Mimochodem, jako jediný interpret dokázali získat dvě ceny na NME Awards 2011 v kategorii nejlepší neanglická kapela, kde porazili nominované Arcade Fire a Kings Of Leon, a nejlepší video, kde porazili Arcade Fire a Gorillaz.

A aby velikonoční nadílka stála za to, dalším potvrzeným jménem jsou Cancer Bats, HC/punkoví harcovníci, kteří pocházejí z obdobné, metalem vyživované kanadské líhně jako již anoncovaní Protest The Hero.

Rock for People 2011, na kterém vystoupí na 140 kapel, 20 DJ´s a dvě desítky divadelních souborů a dalších živých projektů, se v hradeckém Festivalparku koná od 2. do 5. července 2011. Vedle zahraničních hvězd v čele s My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Pendulum, Sum 41, německých Digitalism nebo The Streets byly potvrzeny i české kapely jako Kryštof s derniérou aktuálního Kinoturné, Tři sestry, Vypsaná fiXa nebo Chinaski. Do konce dubna jsou na webu Ticketsforpeople.cz v prodeji vstupenky za cenu 1450 Kč, od 1. května 2011 pak za 1520 Kč. Další informace naleznete na Rockforpeople.cz nebo Facebook.com/rockforpeople.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 20.04.2011 01:48
Poslední změna: 20.04.2011 02:19

RSS

Hodnocení: 4.00 (1x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz