Kultura

Kytarista Tommy Emmanuel přijede do Prahy poprvé s kapelou

Australský mistr akustické kytary a jeden z nejinvenčnějších světových kytaristů, Tommy Emmanuel, přijede potěšit své fanoušky v rámci Acoustic & Electric Tour, aby předvedl svůj starší i nejnovější repertoár vůbec poprvé za doprovodu "elektrické" kapely. Proslulého kytaristu, který na konci roku 2010 oslavil už padesátileté jubileum své hudební kariéry, s kapelou i jeho hosty si mohou příznivci akustické i elektrické kytary přijít poslechnout 13. dubna 2011 do Velkého sálu pražské Lucerny.

Tommy Emmanuel
Tommy Emmanuel
S novým projektem představí Tommy Emmanuel v rámci dvouměsíčního evropského turné některé ze svých nejznámějších skladeb jako Clasiccal Gas nebo The Hunt v aranžmá pro kapelu a smyčcové kvarteto. Kromě nové kapely totiž přizve na pódium také tuzemské dívčí smyčcové těleso The Eve Quartet Prague. S dívčím smyčcovým tělesem The Eve Quartet Prague s velkým úspěchem vystoupil Tommy Emmanuel už v roce 2008 v pražském Kongresovém centru na festivalu Kytara napříč žánry. Spojení kytarové legendy a mladých českých virtuosek, absolventek HAMU, tehdy fungovalo skvěle, a proto budou mít i návštěvníci nadcházejícího koncertu možnost vychutnat si pět společných písní.

Spolu s největšími hity si Tommy Emmanuel přichystal i mnohá překvapení. Zazní dosud neznámé skladby, navíc v jeho podání na elektrickou kytaru. Ale nejen to, fanoušci se mohou těšit na přednes, jaký dosud u Emmanuela neměli možnost zhlédnout.

Kytarista Tommy Emmanuel přijede do Prahy poprvé s kapelouČtyřčlennou doprovodnou kapelu Tommyho Emmanuela tvoří basista Robbie Little, bubeník Kevin Murphy, kytarista Simon Hosford a klávesista Ashley Krick. První polovina koncertu se ponese v Emmanuelově tradičním sólovém podání, zato ve druhé polovině už ho bude doprovázet kapela, ale místy také on ji. Muzikanti kromě hraní chystají i čtyřhlasný vokální přednes, který doplní Emmanuel svou hrou na kytaru i na perkuse.

Koncert v pražské Lucerně se uskuteční jako preview k tradičnímu podzimnímu festivalu Kytara napříč žánry. Cena vstupenek na koncert se pohybuje od 590 Kč do 1690 Kč. Vstupenky lze zakoupit v síti Ticketpro.cz a Ticketstream.cz. Část z vybraného vstupného bude věnována nadaci ŽIVOT 90 a projektu České vicemiss 2007 Evy Čerešňákové 4U2 (For You Too), podporující děti v Bangladéši.

Foto Smart Communication

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 07.04.2011 07:35
Poslední změna: 08.04.2011 09:25

RSS

Hodnocení: 0.00 (0x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz