Kultura

Hvězdná Dee Dee Bridgewater připomene v Praze Billie Holiday

Na 2. ročníku Jarního Gala pro Struny podzimu v sobotu 2. dubna 2011 vystoupí přední osobnost světového jazzu, americká vokalistka Dee Dee Bridgewater. A vzhledem k programu večera se nabízí ještě dodat, že nebude sama. Ve Smetanově síni Obecního domu se totiž na jeden večer promění v divokou legendu světové jazzové scény, Billie Holiday.

Dee Dee Bridgewater
Dee Dee Bridgewater
Pod dirigentskou taktovkou Martina Kumžáka a za doprovodu bigbandu CBC představí charismatická zpěvačka Dee Dee Bridgewater především ukázky ze svého alba s názvem Eleanora Fagan (1915-1959): To Billie with Love From Dee Dee Bridgewater. Jak už název napovídá, tuto studiovou nahrávku, která v roce 2011 získala nejprestižnější hudební ocenění, cenu Grammy, věnovala Dee Dee Billie Holiday, známé také pod přezdívkou Lady Day. V rámci galavečera si přítomní posluchači budou moci připomenout nesmrtelné hity jako Lady Sings the Blues, Lover Man či You’ve Changed. A zároveň se před nimi oživí pohnutý příběh Billie Holiday, v němž bylo kromě okouzlující hudby také mnoho tragických a temných okamžiků.

S trochou nadsázky bychom mohli říci, že návštěvníky čekají dva koncerty v jednom: Dee Dee Bridgewater je vynikající vokalistka, jejíž stylizace do Anděla z Harlemu, jak byla nazývána Billie Holiday, je ohromující. Publikum se může každopádně těšit na jazz, zazpívaný s maximálním respektem a citlivostí k jedné z ikon tohoto žánru.

Poslední vstupenky jsou k dostání ve třech cenových kategoriích od 1700 Kč a zájemci si je mohou zakoupit na webu Strunypodzimu.cz a v síti Ticketpro.cz. Další informace a hudební a video ukázky jsou k dispozici na webu Strunypodziumu.cz. Výtěžek Jarního Gala bude zdrojem financování festivalu Struny podzimu, který vyniká originalitou dramaturgie a představováním svěžích hudebních novinek.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 26.03.2011 09:38
Poslední změna: 29.03.2011 08:39

RSS

Hodnocení: 5.00 (1x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz