Kultura

Quasimodo scéně Divadla Hybernia

Velkolepá katedrála matky Boží se tyčí nad osudy lidí v pařížských ulicích. Bdí nad každodenními příběhy plnými lidské touhy po štěstí a lásce již několik století. Jaké ale byly tyto příběhy v době, kdy víra v lásku bylo to jediné, co člověk měl? V době, kdy se pro lásku umíralo? Muzikálová podívaná v pražském Divadle Hybernia plná působivých choreografií a emotivních obrazů vás do těchto časů romantické Paříže 15. století zavede.

Quasimodo scéně Divadla HyberniaSlavnostní premiéra muzikálu Quasimodo v divadle Hybernia je naplánována na magické datum 11. 11. 2011. V hlavních rolích účinkují Jiří Korn, Ondřej Ruml, Tomáš Trapl, David Kraus, Roman Vojtek, Csongor Kassai, Marian Vojtko a Zdenka Trvalcová. Jako součást efektních muzikálových choreografií se představí i akrobatické duo Dae Men.

Režisér muzikálu Martin Kukučka, který vytvořil spolu s Lukášem Trpišovským libreto, dal dohromady progresivní, ale zároveň zkušený inscenační tým. Hudbu složil Petr Kaláb, Jan Maxián a Jakub Prachař, pod texty písní je podepsán Petr Kolečko. Choreografie se ujme Jana Burkiewiczová, scéna vzejde z dílny studia Artcore a kostýmy od návrhářek módní značky Chatty.

Quasimodo scéně Divadla HyberniaHistorický román francouzského romantického básníka Victora Huga Chrám matky Boží v Paříži, kterým je muzikál inspirován, je jedním z nejvýznamnějších literárních děl vůbec. Svou nesmrtelnost si román získal především dech beroucím zpracováním nadčasových témat, kterými jsou láska, zrada, žárlivost i nenávist. Vždyť kdo by neznal příběh o ošklivém hrbáči z chrámu Notre Dame v Paříži a krásné cikánce Esmeraldě? Jejich pohnutý osud se stal inspirací pro vznik mnoha uměleckých děl nejrůznějších žánrů.

"Co je to láska? Co je to zrada? Nakolik jsme ochotni se pro lásku obětovat? Proč máme dar snít? Proč podléháme touze? Příběh Quasimoda a Esmeraldy pro nás objevuje svět lásky. Tak hluboký, že dodnes rezonuje v našich srdcích. Proto je také v názvu inscenace motto Kdysi se pro lásku umíralo," říká režisér inscenace Martin Kukučka, do jehož koncepce zapadne ještě jeden kamínek. Na představitelku hlavní role Esmeraldy byl totiž vypsán konkurz, který se uskuteční 11. dubna 2011 v Divadle Hybernia.

Více informací naleznete na webu Muzikal-zvonik.cz.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 26.03.2011 09:16
Poslední změna: 28.03.2011 10:36

RSS

Hodnocení: 0.00 (0x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz