Kultura

Divočina v obrazech v Národním muzeu

V pražském Národním muzeu bojují hroši s krokodýlem a žene se stádo buvolů. To a další zcela unikátní scenérie a přírodní bohatství naší planety přiblíží návštěvníkům fotografické obrazy, které jsou od 9. února do 6. července 2011 vystaveny v prostorách historické budovy Národního muzea na výstavě Divočina v obrazech.

Souboj Titánů (Autor: Václav Šilha)
Autor: Václav Šilha
Souboj Titánů
Prostřednictvím velkoformátových fotografických obrazů dvou předních českých fotografů přírody Rostislava Stacha a Václava Šilhy, audiovizuálních ukázek a dalších exponátů se návštěvníci seznámí s některými mizejícími divokými kouty světa. Výstava Divočina v obrazech představuje průřez mnohaletou tvorbou obou autorů a zavede návštěvníky nejen do exotických míst, jakými jsou například  (Autor: Rostislav Stach)
Autor: Rostislav Stach
přírodní rezervace Afriky, Severní Ameriky nebo oblast Antarktidy, ale i do míst na evropském kontinentu. Nevynechává ani přírodní krásy naší vlasti.

Fotografie Václava Šilhy nazvaná Souboj Titánů zachycující souboj hrošího stáda s krokodýlem obletěla před časem celý svět a byla publikována i v prestižním britském BBC Wildlife Magazine. Fotografie kriticky ohroženého tetřívka obecného, kterou Rostislav Stach pořídil v dubnu 2009 v Krušných horách, získala v roce 2010 hlavní cenu v česko-slovenské soutěži Zlatý jelen Slávy Štochla.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 08.02.2011 07:00
Poslední změna: 13.02.2011 09:41

RSS

Hodnocení: 5.00 (8x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz