Osobní deníček

Tajemná Letní noc v Zoo Jihlava

Akci Letní noc v zoo pořádá jihlavská zoo již poněkolikáté. Jedná se o netradiční prohlídku zoologické zahrady při setmění, kdy lze potkat nejen spoustu zajímavých zvířat, ale i tajemných bytostí. Letošním tématem je zrození a vznik života.

Tajemná Letní noc v Zoo JihlavaNávštěvníkům se při Letní noci budou věnovat speciální průvodci, program je přizpůsoben i pro menší děti. Na závěr čeká všechny účastníky občerstvení a kulturní program.

Manul
Manul
Vstup je pouze na rezervaci, zájemci se mohou hlásit na tel. čísle 567 573 730, případně na e-mailové adrese jizoo@zoojihlava.cz. V pátek 13. srpna 2010 je začátek ve 20 hodin a poté každou následující půlhodinu až do 21:30 hodin. V sobotu 14. srpna 2010 se začíná již v 19 hodin a prohlídky trvají do 21 hodin. Sraz účastníků je u staré pokladny do zoo (od řeky). Za vstupné zaplatí dospělí 120 Kč, 60 Kč děti, studenti a důchodci.

A na co nového se v Zoo Jihlava můžete těšit? Letos dokončené výběhy pro malé kočky, které vyrostly hned Nová expozice pro malé kočky
Nová expozice pro malé kočky
vedle zrekonstruovaného výběhu pro medvědy malajské, mají své první obyvatele. V celkem čtyřech expozicích mohou návštěvníci jihlavské zoo vidět kočku bažinnou (Felis chaus) s letošními mláďaty, africké šelmičky karakaly (Caracal caracal) a asijské dlouhosrsté divoké kočky – manuly (Otocolobus manul).

Lama guanako
Lama guanako
Nejčerstvějším přírůstkem je sameček lamy guanako, ketrý se narodil v sobotu 31. července 2010. Nyní už s rodiči čiperně pobíhá v jihoamerickém výběhu, který lamy obývají společně s nandu pampovými a marami. V lamí rodince je nyní ještě jedna březí samice, která by měla porodit mládě do konce prázdnin. Tajemná Letní noc v Zoo JihlavaLamy guanako přišly do Jihlavy před dvěma lety z plzeňské zoo. Lama guanako (Lama guanicoe) je největším zástupcem lam, její domovinou je Jižní Amerika, kde obývá pampy nebo chladné stepi. Toto nenáročné zvíře bývá v dospělosti loveno pro maso a kvalitní kůži, ze které se vyrábějí pláště, boty, vaky a jiné kožené výrobky. Po jedenácti měsíční březosti rodí lamy jedno mládě, jež je zcela vyvinuté ve velmi krátkém čase schopné následovat matku.

Až do konce prázdnin probíhají v areálu zoo každý den komentovaná krmení zvířat vždy od 11 do 14:30 hodin každou půlhodinu u různých druhů zvířat, můžete vidět ukázky výcviku dravců a sov, a to každý den kromě pondělí v 11 a v 15 hodin a zúčastnit se Hadí středy v Matongu, tedy povídání o hadech a ještěrech s praktickými ukázkami, a to každou středu v 10:30 hodin v africké vesnici Matongo.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 12.08.2010 08:40
Poslední změna: 25.08.2010 04:40

RSS

Hodnocení: 0.00 (0x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz