Společnost

Čtenáři si sami napsali na Facebooku knihu Jak bude vypadat svět za 100 let

Bude se za 100 let platit elektřinou a vodou? Virtuální svět plný konfliktů, chudoby a hladu. Tak většinou vidí budoucnost této planety autoři nové knihy, která vznikla, jak jinak, ve virtuálním světě.

Čtenáři si sami napsali na Facebooku knihu Jak bude vypadat svět za 100 letČeští uživatelé populární sociální sítě Facebook zřejmě jako první na světě využili vzájemné internetové propojení lidí a napsali společně knihu. 2110 Jak bude vypadat svět za sto let?
2110 Jak bude vypadat svět za sto let?
Kniha, které se jmenuje 2110 Jak bude vypadat svět za sto let?, vznikla na sociální síti Facebook během prvních tří dnů roku 2010 a nyní se dostala na pulty knihkupectví.

V dnešní době kdekterá firma zanechává kopii svého profilu na populární sociální síti Facebook, ale jen některá ovšem přijde s něčím smysluplným. Přesně o silvestrovské půlnoci roku 2009 zveřejnili autoři stránky Knihkupectví Neoluxor na Facebooku téma s výzvou pro své fanoušky: Napište vlastní úvahu v rozsahu 1800 znaků na téma Jak bude podle mě vypadat svět za sto let. Během následujících Čtenáři si sami napsali na Facebooku knihu Jak bude vypadat svět za 100 let72 hodin vzniklo dílo plné kreativity, fantazie, ale také racionálních a logických dedukcí. Kniha 2110 Jak bude vypadat svět za sto let? tak nabízí nebývale pestrý soubor těch nejbizarnějších, v mnoha případech ovšem i velmi sofistikovaných teorií toho, kam bude směřovat život na naší planetě. A protože vzdálenost ve světě internetu není žádnou překážkou, zapojili se do psaní společné knihy mladí lidé ze všech krajů naší země. Autorské čtení Veronika Panovčíková
Autorské čtení Veronika Panovčíková
Češi opět předvedli, že za vším dokážou najít skrytý potenciál.

Kniha spatřila světlo světa v Paláci knih Luxor v pondělí 22. února 2010 a pokřtít ji přišla většina z více než osmdesáti autorů. Čtenáři si sami napsali na Facebooku knihu Jak bude vypadat svět za 100 let"Ti lidé se navzájem neznají a přesto spolu napsali knihu," říká Zuzana Turňová, autorka nápadu. "Je to kniha, která kypí emocemi, protože ji psali převážně mladí lidé, kteří mají plné ruce odvahy, vizí a vtipu. To je cítit z každé stránky tohoto díla, které rozhodně stojí za přečtení," dodává mladá knižní odbornice.

Foto: Palác knih Luxor

Editor: Janinka
Vytvořeno: 28.02.2010 08:45
Poslední změna: 28.02.2010 10:25

RSS

Hodnocení: 4.40 (5x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz