Osobní deníček

Tip na víkend - Zvířecí olympiáda v zoologické zahradě

Zatímco se zimní olympijské hry ve Vancouveru pomalu chýlí k závěrečnému ceremoniálu, pražská zoologická zahrada se připravuje na vyvrcholení zvířecí olympiády. 28. února 2010 si v areálu Zoo Praha budete moci na vlastní kůži ověřit, zda dokážete to, co našich 12 olympioniků.

 (Autor: Lední medvěd)
Autor: Lední medvěd
Od 12. února 2010 jste se mohli při procházce po pražské zoologické zahradě setkat se zvířecími sportovci, kteří byli nominováni na pomyslnou zvířecí olympiádu. Na 12 zastaveních v areálu pražské zoo byli prostřednictvím vzdělávacích tabulek představováni olympionici i jejich sportovní disciplíny. Seznámit jste se tak mohli např. se sáňkařem tučňákem Humboldtovým, dálkovým plavcem medvědem ledním, s gymnastou gibonem larem, vzpěračem slonem indickým nebo vrhačem velbloudem dvouhrbým.

 (Autor: Tučňák Humboldtův)
Autor: Tučňák Humboldtův
Zvířecí olympionici se ale neomezovali pouze na lidské sportovní disciplíny a pomyslně soutěžili i v netradičních sportech. Přeborníkem v "lamželezu" se stala hyena čabraková. I když se zuby na lidské olympiádě příliš nepoužívají, na té zvířecíje třeba to vzít v potaz.  V přírodě by se kupříkladu hyeny bez zubů neobešly, vždyť nepohrdnou ani morkem schovaným uvnitř kostí. A aby se k němu dostaly, musí kosti rozdrtit obrovskou silou svých čelistí.

Poslední únorový den, tedy v neděli 28. února 2010, si můžete některé z disciplín zvířecí olympiády sami vyzkoušet a ověřit si, nakolik se schopnostmi vyrovnáte zvířecím olympionikům. Netradiční soutěže pro vás budou připraveny od 10 do 16 hodin ve Vzdělávacím centru Zoo Praha. Přijďte i vy porovnat síly se zvířecími olympioniky.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 27.02.2010 02:45
Poslední změna: 28.02.2010 10:06

RSS

Hodnocení: 5.00 (3x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz