Kultura

Tři oříšky pro Popelku v Berlíně

Výstava originálních kostýmů z oblíbené pohádky Tři oříšky pro Popelku se uskuteční v Berlíně.

Tři oříšky pro Popelku v BerlíněVěhlas a obliba filmové pohádky Tři oříšky pro Popelku v BerlíněTři oříšky pro Popelku dalece přesahuje hranice České republiky. Mezi absolutně nejoblíbenější pohádkové příběhy ji bez váhání řadí především v sousedním Německu. Ostatně není divu, vždyť Popelka byla v roce 1973 natočena v česko-německé koprodukci, takže ji právem považují tak trochu za "svou". O to větší očekávání provázejí unikátní výstavu Tři oříšky pro Popelku, která od 27. ledna do 28. února 2010 zaplní berlínské multikulturní centrum Kulturbrauerei-Kesselhaus. Němečtí návštěvníci si tak budou moci poprvé v historii na vlastní oči do detailu prohlédnout Popelčiny červánkové i svatební šaty, lovecký úbor, princův oděv a dalších téměř padesát původních, originálních kostýmů z barrandovského fundusu.

Tři oříšky pro Popelku v BerlíněV České republice mimořádně úspěšný výstavní projekt společnosti Expo JS s.r.o., vzniklý ve spolupráci s filmovou společností Barrandov Studio a.s, se do německé metropole stěhuje z Obecního domu Libuše Šafránková jako Popelka a Pavel Trávníček jako princ
Libuše Šafránková jako Popelka a Pavel Trávníček jako princ
v Praze, kde byly kostýmy k vidění na výstavě s názvem Jak se oblékají pohádky. "Německým návštěvníkům nabízíme oproti české verzi výstavy více kostýmů z pohádky Tři oříšky pro Popelku, která je tady takřka kultovní. Ale nechybí ani originály kostýmů, dosud nezveřejněné fotografie, dekorace či rekvizity z natáčení dalších slavných česko-německých filmových pohádek, jako je například Šíleně smutná princezna, Arabela, Nejkrásnější hádanka, Pan Tau, Jak se budí princezny nebo Malá mořská víla," říká autorka a kurátorka projektu Mgr. Jana Sommerová.

Informace k výstavě Tři oříšky pro Popelku v Berlíně získáte na webových stránkách Aschenbroedel.eu.

Foto 2media.cz a archiv People.cz

Editor: Janinka
Vytvořeno: 16.01.2010 01:33
Poslední změna: 25.01.2010 10:42

RSS

Hodnocení: 4.75 (4x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz