Dobrou chuť! Tajemství chutí a vůní
Vaříte rádi a ještě raději jíte? Jozef Augustín shromáždil informace o pochutinách, které se v naší kuchyni používají nejčastěji.
Dobrou chuť! Tajemství chutí a vůníV kuchyni často používáme koření a pochutiny, o kterých toho moc nevíme. Autor knihy Dobrou chuť! Tajemství chutí a vůní Jozef Augustin pro čtenáře, kuchaře i jedlíky shromáždil informace o pochutinách, které se často používají při vaření. Jsou to například koření, houby, ocet, hořčice, sůl, ořechy, mák, med nebo čokoláda. S nimi se setkáváme při vaření dnes a denně a vlastně o nich už ani moc nepřemýšlíme. A přitom mnohé pochutiny svou chutí a vůní působí povzbudivě na nervovou soustavu. V knize se například dozvíte, odkud pocházejí neznámější druhy koření, jako je chilli, vanilka , šafrán nebo anýz, jaké látky obsahují a čím prospívají našemu tělu. Dále se dozvíme, jak vhodně používat dresinky nebo v čem se liší jednotlivé druhy medu.
Knihu plnou užitečných poznatků doprovázejí fotografie a ilustrace autorových synů a najdete zde také oblíbené recepty známých osobností, na kterých si můžete vyzkoušet své kulinářské umění. Přejeme vám dobrou chuť!