Kultura

Bára Kodetová se vrací do Války Roseových

Drsná komedie Válka Roseových Warrena Adlera, která si v Divadle Na Jezerce získala obrovský ohlas diváků, se vrací na jeviště stejně jako Bára Kodetová, která v ní exceluje spolu s Michalem Dlouhým.

Bára Kodetová se vrací do Války RoseovýchPoprvé po mateřské dovolené si Bára Kodetová, matka tříměsíční dcerky Sophie Šporclové, zahraje roli ženy na život a na smrt nenávidící svého manžela 20. listopadu 2009 ve hře Válka Roseových. Bára Kodetová a Michal Dlouhý v představení Válka Roseových
Bára Kodetová a Michal Dlouhý v představení Válka Roseových
Herečka se tak znovu objeví v divadle po více než půlroční odmlce a na první představení se podle svých slov neobyčejně těší.

Válku Roseových známou takřka po celém světě i díky filmovému zpracování nastudoval režisér Ondřej Sokol. Je příběh o tom, kam až může dojít manželství. Jeho rozpad se mění v nelítostný boj manželů Jonathana a Barbary na život a na smrt. Z jejich přepychového domu se stává kolbiště, z něhož se nechce ani jeden z nich odstěhovat. Válka se přiostřuje a oba protivníci používají jeden proti druhému stále tvrdší prostředky.

"Jsem ráda, že si po dlouhé době pročistím hlavu a Barbora Kodetová a Veronika Zemánková
Barbora Kodetová a Veronika Zemánková
budu myslet na něco jiného než na děti. Ty sice miluji, ale zároveň se také velmi ráda vracím na jeviště, které teď pro mě bude relaxací. Divadlu jsem vděčná za to, že mi dalo možnost dál hrát ve Válce Roseových a nepřeobsadilo moji roli," uvádí Bára Kodetová a dodává, že se také těší na Michala Dlouhého a na jeho humor. Dcerka Sophia, jejímž otcem je houslový virtuóz Pavel Šporcl, stráví večer v prostorách divadla a postará se o ni maminka Báry Kodetové. Herečka říká žertem, že pak bude Sophia přeříkávat role herců.

Představení Válka Roseových je na 20. listopadu 2009 takřka vyprodáno. Divadlo Na Jezerce uvede Válku Roseových také 26. listopadu, 8. a 16. prosince 2009.

Foto Majka Votavová

Editor: Janinka
Vytvořeno: 15.11.2009 10:42
Poslední změna: 24.11.2009 08:07

RSS

Hodnocení: 4.50 (4x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz