Kultura

Virtuální Ewa Farna

Ewa Farna dokončila své třetí album a s novými písničkami se vydává na velké turné, v jehož rámci vystoupí v České republice, na Slovensku a v Polsku.

Virtuální Ewa FarnaTeprve šestnáctiletá Ewa Farna
Ewa Farna
zpěvačka s polskými kořeny sklízí na hudebním poli řadu ocenění, a to nejen v České republice. Ewa Farna vydala v únoru 2009 v Polsku druhé sólové album s názvem Cicho a v hitparádě polského portálu Onet.pl se se svým albem dokonce dostala na první příčku žebříčku. Na prestižním polském festivalu Sopoty-Top Trendy 2009 získala ocenění jako nejlepší interpret polského internetu a v Polsku byla nominovaná mezi nejlepší domácí interprety na ceny MTV Europe.

Debutové album vydala Ewa Farna v roce 2006 a za prodej nahrávky Měls mě vůbec rád? získala platinovou desku. Druhé album Ticho se mnoho měsíců drželo mezi deseti nejprodávanějšími deskami v Česku.

Prvním singlem z alba Virtuální, které vychází 26. října 2009, je píseň Toužím, ke které Farna napsala text Virtuální Ewa Farnaa autorsky se podílela i na některých dalších skladbách. "Nečekejte ode mě najednou nějakou alternativu, opět je to taková energická mladická Ewa Farna Virtuální
Ewa Farna Virtuální

deska," řekla Ewa Farna, která pro ni vymyslela vlastní označení modern rock elektronic.

Album Virtuální nahrála nová doprovodná kapela, se kterou zpěvačka vyrazí na turné. Tvoří ji baskytarista Jan Lstibůrek, kytarista Martin Chobot, bubeník František Poborský a klávesista Jan Steinsdorfer.

Turné zahájí Ewa Farna 3. listopadu 2009 v Brně, odkud se 7. listopadu 2009 přesune do Pardubic a sérii šesti koncertů zakončí 6. prosince 2009 ve Velkém sále pražské Lucerny. Slovenská a polská část turné se uskuteční v roce 2010. "Na polských vystoupeních budu zpívat a mluvit polsky, už vidím, jak se mi budou v hlavě motat česká slova s polskými a naopak," směje se Ewa.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 03.10.2009 09:51
Poslední změna: 17.11.2009 11:21

RSS

Hodnocení: 4.66 (59x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz