Kultura

Světový den zvířat

Přijďte oslavit Mezinárodní den zvířat do zoologické zahrady, třeba na ples zvířat nebo se zúčastnit zajímavých soutěží.

 (Autor: Anne Geddes)
Autor: Anne Geddes
Mezinárodní den zvířat se celosvětově slaví 4. října. Na oslavu tohoto dne pořádá pražská zoologická zahrada velký ples zvířat. Přijďte si od 16 do 18 hodin zařádit pod vedením divadla Mazec do Vzdělávacího centra Zoo Praha. Přijít můžete i bez masky, na místě vám v zoo pomůžou s proměnou ve zvíře. Každý dětský návštěvník, který už přijde v masce zvířete, má tento den vstup do pražské zoo zdarma.

 (Autor: Anne Geddes)
Autor: Anne Geddes
Zoo Liberec pořádá v sobotu 3. října 2009 zábavnou akci nejen pro rodiny s dětmi. V areálu zoo bude přichystáno několik stanovišť s různými úkoly a zajímavostmi na téma Ohrožení zvířat a jejich přirozených oblastí. Na návštěvníky liberecké zoo čeká například jízda na koloběžkách a vyhýbání se modelům obojživelníků "přecházejících" cestu, odchytávání do lasa, "uspávání" tygra nebo jako "kácení" stromů kuželkami. Světový den zvířatCílem této akce je upozornit na jarní migrace obojživelníků, pytláctví, černý trh se vzácnými zoopřírodninami nebo mýcení deštných pralesů. Na každém stanovišti přitom soutěžící dostanou patřičné informace a budou sbírat razítka na hrací kartu. Za absolvování všech úkolů pak získají drobnou upomínku. Akce se uskuteční v Zoo Světový den zvířatLiberec od 10 do 13 hodin.

V Zoo Brno u příležitosti Světového dne zvířat budou mít návštěvníci s příjmením z říše živočichů tento den vstup do zoo zdarma. Každý, kdo se v neděli 4. října 2009 u pokladen brněnské zoo prokáže dokladem totožnosti s příjmením z říše živočichů, jako např. Sojka, Hrdlička, Cvrček, Myška, Vlk, Kočka, Daněk, Srnec, Zajíc, bude vpuštěn do areálu zdarma.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 02.10.2009 01:24
Poslední změna: 12.10.2009 11:06

RSS

Hodnocení: 5.00 (5x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz