Kultura

Geniální komedii Piráti na vlnách doprovází úžasný soundtrack

Režisér Richard Curtis, který se proslavil komediemi Láska nebeská nebo Čtyři svatby a jeden pohřeb si v roce 2009 na své konto připisuje další obdobný zářez.

Geniální komedii Piráti na vlnách doprovází úžasný soundtrackJeden z nejúspěšnějších a nejzábavnějších scenáristů současnosti Richard Curtis umístil svůj nový film na moře a obsadil do něj ty nejlepší britské komiky současnosti. Piráti na vlnách jsou rebelantsky drzou komedií o skupince excentrických dýdžejů, kteří milují rockovou hudbu. Pokud jde o rockovou muziku, byla 60. léta zlatou érou. Regulemi sešněrovaný rozhlasový trh ve Velké Británii to ale okázale ignoroval, a tak mohli tamní posluchači svou oblíbenou muziku poslouchat jen několik desítek minut týdně na vlnách veřejnoprávní BBC. Pak se však z ničeho nic objevilo neznámé Radio Rock, které tuhle nebezpečnou hudbu šířilo 24 hodin denně a přísná nařízení obcházelo jednoduchým trikem, a to vysíláním z lodi plující Severním mořem těsně za hranicemi britských teritoriálních vod, což byla výjimka, na kterou byli i vynalézaví zákonodárci krátcí.

Piráti na vlnách
Piráti na vlnách
Komedie The Boat That Rocked, jak se film jmenuje v originále, se okamžitě po uvedení do evropských kin stal kasovním trhákem a nemalý podíl na úspěchu má i výtečný doprovodný soundtrack. Ten dává vzpomenout na hudbu, na které vyrůstali naši rodiče a může se pyšnit takovými interprety jako jsou The Who, The Kings, The Supremes, The Cream, David Bowie nebo The Beach Boys. Velkým bonusem soundtracku, který vyšel pro megaporci výtečné filmové muziky na 2 CD, je coververze velkého hitu Lorraine Ellison s názvem Stay With Me Baby. Tu do nového hábu zahalila všemi opěvovaná britská hvězda Duffy a už teď je nadmíru jasné, že půjde o její další velký hit.

Soundtrack The Boat That Rocked v létě 2009 vydává Universal Music.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 24.08.2009 09:01
Poslední změna: 25.08.2009 11:34

RSS

Hodnocení: 4.68 (31x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz