Kultura

Pozvánka do brněnské zoo na křest tapíra a koťat kočky pouštní

Tapír a koťata kočky pouštní dostanou na konci letních prázdnin v Zoologické zahradě v Brně svá jména.

Mláďata kočky pouštní - Felis margarita
Mláďata kočky pouštní - Felis margarita
Křest mláděte tapíra jihoamerického a trojice mláďat kočky pouštní se uskuteční v sobotu 29. srpna 2009 od 13 hodin před pavilonem Tropické království, a to u příležitosti Dne setkání adoptivních rodičů a sponzorů v Zoo Brno. Tapír se narodil 14. června 2009, koťata kočky pouštní pak 25. června 2009. Při této příležitosti Zoo Brno vyhlašuje veřejnou soutěž na pojmenování těchto mláďat. Soutěžící mohou své návrhy zasílat do 27. srpna 2009 na emailovou adresu hruska@zoobrno.cz.

Tapír jihoamerický - Tapirus terrestris
Tapír jihoamerický - Tapirus terrestris
Mláďata vzácné kočky pouštní jsou dva samci a jedna samička. Mládě tapíra je samička. Navrhovatelé by měli zasílat jména začínající písmenem A, protože v obou případech se jedná o první vrh mláďat. Navrhněte, prosím, pokud možno jména pro všechna čtyři mláďata. Vylosovanými jmény pak budou mláďata pokřtěna a jejich navrhovatelé oceněni. Do slosování o věcné ceny budou zařazeny pouze návrhy doplněné identifikačními údaji navrhovatelů, tj. jménem, příjmením, adresou a telefonem. Zoo Brno si vyhrazuje právo ze soutěže vyloučit návrhy obsahující neslušné výrazy či pojmenování pro zvířata nevhodná.

Tapír jihoamerický (Tapirus terrestris) obývá nížinné tropické deštné lesy Kolumbie, Venezuely, Brazílie a severní Argentiny, žije samotářsky, aktivní je zejména za soumraku, v lidské péči se dožívá až 35 let. Kočka pouštní (Felis margarita) se vyskytuje v pouštích a polopouštích od Maroka a severního Nigeru po Střední Asii a Pákistán. Kočka pouštní má krátké končetiny a krátké uši, umístěné po stranách široké hlavy a hustě osrstěná chodidla. Její hlavní potravou jsou drobní hlodavci. Své úlovky jsou kočky schopny zahrabat do písku a vrátit se k nim později. Jsou nezávislé na zdroji pitné vody, stačí jim tekutiny, které získají z potravy. V České republice tyto kočky chová pouze brněnská zoo.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 07.08.2009 08:35
Poslední změna: 24.08.2009 08:36

RSS

Hodnocení: 4.92 (12x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz