Kultura

Přijďte podpořit Rock Café

Rock Café, nejstarší rockový klub v Praze, který by v roce 2010 oslavil 20. narozeniny, stále bojuje o svoji existenci. Zachrání se Rock Café? Klubu můžete pomoci i vy při akci nazvané Zachraňte Rock Café aneb pražské květnové rockvstání.

Přijďte podpořit Rock CaféŠpatně provedené odhlučnění způsobuje, že hluk z hudebních produkcí Rock Café proniká do bytů nad klubem. Byty zde ovšem vznikly z bývalých učeben jazykové školy a to až 12 let po zahájení činnosti rockového klubu. Přesto se řeší hlavně hudební klub, i když je nepochopitelné, jak mohly být byty tehdy zkolaudovány. Praha 1 říká: "Stojíme za klubem, nechceme ho rušit." Ale klub má stále zákaz hudebních produkcí a oprava, která by špatně provedené odhlučnění vyřešila, se zatím nepřipravuje. Ani návrh, aby se v klubu hrálo "potichu", situaci neřeší. Rock Café navrhuje, aby mohlo sestavit expertní tým, který prověří kvalitu provedeného odhlučnění, a zároveň na základě těchto zjištění přinese řešení.

Tzv. odhlučnění bylo provedeno ještě za minulého zastupitelstva, a ať už z viny projektu či z viny špatného provedení, způsobilo paradoxně výrazné zhoršení z hlediska přenosu hluku a vibrací do bytů. Rockový klub Rock Café tedy zatím nehraje a není nalezeno ani žádné smysluplné řešení. Pokud je odhlučnění uděláno špatně, je nutné ho opravit. Pokud se nemůže v Rock Café hrát a Praha 1 přesto říká, že klub podporuje, je potřeba to dokázat nejenom sliby, ale jasnými kroky. Klub přitom chápe, že pokud je potřeba opravy odhlučnění provést, není možné hudební produkci povolit ihned. Přitom termín, který Rock Café navrhuje jako nejzažší a který je jistě reálný, připadá na konec prázdnin a opětovné otevření klubu může proběhnout na symbolické datum 9. 9. 2009.

Všichni z vás, kteří chcete podpořit Rock Café, přijďte 5. května 2009 v 18 hodin na Národní třídu číslo 20 na happening s názvem Zachraňte Rock café aneb pražské květnové rockvstání, kam klub přijdou podpořit i členové kapel Divokej Bill, Sto zvířat, Timudej, Blue Effect, Vypsaná fixa, The Radio$tars, Imodium, Fake Tapes, The Slots, Plexis, ale také herci z divadla Rock Café, jako Kateřina Janečková, známá jako Ošklivka Katka, Michal Malátný z Chinaski, Tomáš Krejčíř, Pavel Anděl nebo ředitel festivalu o lidských právech JEDEN SVĚT Igor Blaževič. Květiny a transparenty s sebou!

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 04.05.2009 10:54
Poslední změna: 25.05.2009 10:28

RSS

Hodnocení: 4.88 (8x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz