Kultura

Nové album Boba Dylana Together Through Life

Columbia Records oznámila, že nové studiové album Boba Dylana vyjde 28. dubna 2009 a ponese název Together Through Life.

Bob Dylan Together Through Life
Bob Dylan Together Through Life
Nové album Boba Dylana Together Through Life je nejen vynikajícím albem po stránce hudební, ale přitáhne pozornost i svou výtvarnou podobou. Na přední straně obalu zaujme fotografie Bruce Davidsona z roku 1959, na níž se členové brooklynského gangu muchlují na zadním sedadle automobilu. Zadní stránka přináší fotografii slavného českého fotografa Josefa Koudelky z poloviny 60. let, zachycující skupinu rumunských romských muzikantů. Dylan tímto výběrem prokázal nejen dobrý vkus, ale také obeznámenost se světem fotografie. Pro Josefa Koudelku, jehož fotografii najdeme například na obálce slavného alba Karla Kryla Bratříčku, zavírej vrátka, jde samozřejmě o velkou poctu.

Obal Dylanova alba Together Through Life zdobí foto Josefa Koudelky
Obal Dylanova alba Together Through Life zdobí foto Josefa Koudelky
Na sklonku roku 2008 Dylan pracoval na nové skladbě Life Is Hard pro nový film francouzského režiséra Olivera Dahana La Vie En Rose, a právě to ho inspirovalo k napsání dalších devíti skladeb. Together Through Life je Dylanovým 46. albem a následuje po platinovém Modern Times z roku 2006, které debutovalo na předních příčkách prodejních hitparád. Dylanova poslední tři alba byla hodnocena jako jedna z nejlepších v jeho dosavadní kariéře a dosáhla nových úrovní komerčního úspěchu a kritické chvály. O úspěchu Boba Dylana na hudebním poli svědčí i ocenění zvláštní Pulitzerovou cenou v roce 2008 za celoživotní přínos populární hudbě a americké kultuře, obvzláště pak za lyrické kompozice mimořádné poetické síly.

Foto SONY MUSIC ENTERTAINMENT

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 04.05.2009 09:14
Poslední změna: 09.05.2009 11:00

RSS

Hodnocení: 4.67 (12x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz