Kultura

Den otevřených dveří na FIS MS v klasickém lyžování Liberec 2009

Sportovní areály FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci se otevřou veřejnosti.

Aportovní areál na Ještědu
Aportovní areál na Ještědu
Zajímá vás, jak vypadají sportovní areály FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci? Máte jedinečnou přiležitost na dni otevřených dveřích, který se uskuteční v pondělí 16. a úterý 17. února 2009 vždy od 10 do 16 hodin v areálu Vesec i na Ještědu.

Den otevřených dveří na FIS MS v klasickém lyžování Liberec 2009Od pátku 13. února 2009, tedy pět dní před začátkem šampionátu, se ve veseckém běžeckém areálu již nezasněžuje. Děla, která od prvních mrazů vyráběla technický sníh, utichla. Čas, který zbývá do prvního startu, se už dá počítat na hodiny a v areálu je tedy hotovo téměř vše. Teď už nezbývá než doladit poslední technické záležitosti, namontovat velkoplošné obrazovky a samozřejmě je nutné stále upravovat tratě, aby byly skutečně perfektní. Liberec je už od začátku týdne zasypáván sněhem Tipsport arena
Tipsport arena
a fouká vítr, takže technická údržba areálu má práce stále dost.

Na dni otevřených dveří se návštěvníci bez vstupenky podívají do prostor, které budou v příštích dnech šampionátu určeny divákům. Jelikož v obou areálech budou během těchto dnů probíhat tréninky sportovců, je možné, že lidé zahlédnou právě "tu svou" sportovní hvězdu.

Lyžařský areál Vesec
Lyžařský areál Vesec
A co všechno je na Mistrovství světa v klasickém lyžování přichystáno? Pořadatelé čekají rekordní účast, a to  660 závodníků z 62 států, přičemž někteří reprezentanti jsou již na místě. Poprvé v dějinách mistrovství světa Mezinárodní lyžařské federace závodí ve skocích na lyžích ženy.

Přijeďte i vy podpořit české reprezentanty a ve středu 18. února 2009 se večer zúčastněte zahajovacího ceremoniálu v liberecké Tipsport areně, kde zažijte neopakovatelnou atmosféru.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 14.02.2009 09:49
Poslední změna: 19.02.2009 03:50

RSS

Hodnocení: 5.00 (2x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz