Společnost

Deník ctihodné prostitutky otevřen

Nakladatelství Fragment vydalo ojedinělý deník, který popisuje životní osudy ženy, která se začala živit nejstarším řemeslem, a přesto se stala uznávanou osobou.

Deník ctihodné prostitutky otevřenDeník ctihodné prostitutky Tena Elefteriadu přeložila Deník ctihodné prostitutky z řečtiny
Tena Elefteriadu přeložila Deník ctihodné prostitutky z řečtiny
vyšel v Řecku v roce 2005 a téměř okamžitě se stal bestsellerem. Nyní se také českým čtenářům dostává do rukou jeho překlad, který má na svědomí zpěvačka s řeckými kořeny, Tena Elefteriadu.

V úterý 10. února 2009 se konal slavnostní křest v pražském Paláci knih Luxor. Akce se zúčastnila nejen sama překladatelka Tena Elefteriadu, ale i její sestra Martha Elefteriadu. Kmotrem knihy se stal herec, režisér a senátor Tomáš Töpfer, který na sebe prozradil, že Tenu s Marthou miloval už jako student, ale oběma se z lásky vyznal až o mnoho let později. Také popřál knize úspěšný prodej, aby se nemusel nakonec postarat o prostitutku sám, jako správný kmotr.

Tomáš Töpfer a Tena Elefteriadu
Tomáš Töpfer a Tena Elefteriadu
Deník ctihodné prostitutky je určen čtenářům, kteří hledají nejen zábavu, ale mají rádi silné životní příběhy, kterým tento titul je. Po otevření knihy nepřestanete číst, dokud neotočíte poslední stránku, ať už budete na dovolené v Řecku nebo u zasněžených kopců na Šumavě. Deník ctihodné prostitutky otevřenV Deníku ctihotné prostitutky odhalíte tajemnou minulost jedné ctihodné dámy. Evženie pochází z chudé rodiny z malého ostrůvku na jihu Řecka. Mládí strávila v atypickém prostředí athénské čtvrti Pireas v nevěstincích, hernách a nočních klubech. Svůj osud líčí Evženie Franku alias Dženy Samara až do svého stáří, jež prožívá jako vážená dáma. Díky jejímu deníku nahlédneme do tajů nejstaršího řemesla, jehož pravidla se po staletí téměř nezměnila. Nechte se i vy unést silným příběhem ženy, jejíž minulost může být kdykoliv odhalena.

Foto Fragment

Editor: Janinka
Vytvořeno: 14.02.2009 03:08
Poslední změna: 05.11.2009 09:56

RSS

Hodnocení: 4.78 (32x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz