Kultura

Nouzový východ (Revolutionary Road)

Poprvé od natočení jednoho z nejúspěšnějších snímků všech dob s názvem Titanik se spolu před kamerou sešli jeho protagonisté, Leonardo DiCaprio a Kate Winslet.

Leonardo DiCaprio a Kate Winslet ve filmu Nouzový východ (Revolutionary Road)
Leonardo DiCaprio a Kate Winslet ve filmu Nouzový východ (Revolutionary Road)
Řada zajímavých okolností doprovází uvedení snímku Nouzový východ (Revolutionary Road)Nouzový východ. Poprvé od Titaniku, jednoho z nejúspěšnějších snímků všech dob, se spolu před kamerou sešli jeho hlavní hrdinové Leonardo DiCaprio a Kate Winslet.

Drama Nouzový východ se velmi podobá Mendesově oscarové Americké kráse. I tady vidíme, jak nefunkční je ta nejobecnější představa o naplnění Amerického snu, tedy poklidný rodinný život v domku na předměstí. Nicméně trpká zkušenost, kterou prožili Frank a April Wheelerovi, příběhu Americké krásy o pár desítek let předchází. Nouzový východ (Revolutionary Road)Mladí manželé Frank a Abby sice také žijí nevzrušivým životem americké střední třídy jako jejich sousedé, ale sami cítí, že do tohoto prostředí nepatří. Nouzový východ (Revolutionary Road)April neláká kariéra ochránkyně domácího krbu a vychovatelky vlastních dětí. Chtěla by se stát herečkou, proto se snaží Franka přemluvit k přestěhování do Paříže, neboť ve městě políbeném múzami pro sebe tuší uplatnění. Ani Frankovi se monotónní kariéra kancelářské krysy nezamlouvá, jenže místo snění o Paříži se oddává alkoholu a vnadné kolegyni. Jak se hroutí jejich společné plány a touhy, upadá i jejich vztah, jenž dospěje až do bodu mrazu. Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Jedinou cestu zpátky na vrchol představuje radikální řešení, ovšem k tomu by potřebovali najít sílu oba. Bez splnění téhle základní podmínky skončí jejich snažení Kate Winslet
Kate Winslet
záhubou.

Nouzový východ, v originále Revolutionary Road, je adaptací stejnojmenného slavného románu amerického prozaika Richarda Yatese, který časopis Time zařadil mezi stovku nejlepších anglických knížek dvacátého století. "Lidská tragédie spočívá v tom, že ať se jakkoliv snažíme, nakonec zůstáváme vždycky sami," shrnul základní téma svého příběhu autor předlohy. Nouzový východ (Revolutionary Road)Knihu si můžete přečíst buď v anglickém orinále nebo nyní i v českém jazyce, protože ji nedávno vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Nápad na filmovou podobu knihy vznikl záhy po jejím vydání v roce 1962, ale nakonec to trvalo více než 45 let. Nouzový východ (Revolutionary Road)"To čekání ale určitě stálo zato. Výjimečný příběh potřebuje výjimečné tvůrce a představitele a ty, myslím, máme," říká jeden z producentů Scott Rudin. Scénář k novému filmu Nouzový východ pochází od Justina Haythea a snímek režíroval Sam Mendes. Kamery se ujal Roger Deakins a hudbu zkomponoval Nouzový východ (Revolutionary Road)Thomas Newman. Kromě již zmíněných hlavních protagonistů filmu Leonarda DiCapria a Kate Winslet v filmu uvidíme také Kathy Bates, Michaela Shannona nebo Adama Mucciho.

Film Nouzový východ bude mít premiéru v českých kinech 15. ledna 2009.

Foto Bonton Film

Nouzový východ (Revolutionary Road)Nouzový východ (Revolutionary Road)Nouzový východ (Revolutionary Road)

Editor: Janinka
Vytvořeno: 08.01.2009 10:05
Poslední změna: 16.01.2009 09:38

RSS

Hodnocení: 4.88 (17x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz