Kultura

Fools Garden v pražské hale Retro

Populární hit Lemon Tree můžete slyšet na pražském koncertě skupiny Fools Garden 2. března 2009 v hale Retro.

Fools Garden v pražské hale RetroKdyž Peter Freudenthaler a Volker Hinkel založili v roce 1991 kapelu Fools Garden v německém Pforzheimu, rozhodně nečekali, že se o pár let později jejich tvorba světově proslaví. Prvního národního úspěchu dosáhli se skladbou Wild Days, která byla použita pro reklamní televizní spot pro známou oděvní značku C&A.

Fools Garden
Fools Garden
Ovšem opravdové "divoké dny" zažívali Fools Garden až po vydání skladby Lemon Tree. Singl fascinoval celý svět od roku 1995 a prodalo se více než 6 milionu kusů. S Lemon Tree Fools Garden odstartovali kariéru ve světovém hudebním průmyslu. V květnu 2005 se představili před více než 100 tisíci diváky na největším koncertě v ruském Kalingradě.

Fools Garden vždycky směřovali svoji kariéru sebou zvoleným směrem. Kapela se soustředí na vlastnoručně psané skladby a od roku 2003 má dokonce vlastní značku Lemonade music. Fools Garden se proslavili hitem Lemon Tree
Fools Garden se proslavili hitem Lemon Tree
Od roku 2003 se také změnilo složení kapely. První album s obnovenou kapelou Welcome to the real Life bylo vydáno v roce 2005 a pro mnoho kritků a fanoušku je toto album tím nejlepším. Dosud Fools Garden vydali 6 alb, které ovládli mnoho mezinárodních radiových stanic. Zatímco, skladby jako Wild Days, Suzy, It Can Happen, Probably nebo Why did she go vyskočily na přední příčky v německých hitparádách, jiná díla, jako Closer, Dreaming a Does anybody know se stala populárními hlavně v Rusku, ale Fools Garden udržují přímý kontakt s fanoušky na celém světě. Tajemství úspěchu jejích hudby tkví v jednoduché melodičnosti znění. Stačí kytara, bas,  bubny, vokály a umělecká citlivost. 

Koncert kapely Fools Garden se uskuteční 2. března 2009 v pražské hale Retro. Vstupenky jsou již v prodeji v sítích Ticketpro.cz, Ticketportal.cz, Ticketstream.cz a Ticket-art.cz

Foto Makroconcert

Editor: Janinka
Vytvořeno: 06.01.2009 12:04
Poslední změna: 29.01.2009 03:30

RSS

Hodnocení: 4.80 (5x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz