Společnost

Jiří Zmožek obdržel zlatou desku a připravuje muzikál

Na slavnostním koncertě v Bratislavě převzal hudební skladatel Jiří Zmožek zlatou desku od vydavatelství Popron Music za prodej alba s názvem Největší hity - Už mi lásko není dvacet let. Prvním gratulantem byla zpěvačka Hana Zagorová, která na koncertě vystoupila jako host.

Jiří Zmožek obdržel zlatou desku a připravuje muzikálJiří Zmožek v posledních letech žije na Slovensku, kde připravuje k uvedení vlastní muzikál a pracuje na dalších hudebních projektech. Dvojalbum jeho největších hitů vyšlo u příležitosti jeho pětašedesátin, které v letošním roce oslavil. Před vyprodaným sálem skladatel u klavíru zazpíval své starší i novější písně a nemohly chybět ani moravské lidovky. Jiří Zmožek přidal i směs hitů, které napsal pro naše přední zpěváky, jako například Zvonky  štěstí nebo Tam u nebeských bran. Jiří Zmožek a Hana Zagorová
Jiří Zmožek a Hana Zagorová
Speciálním hostem koncertu byla Hana Zagorová, pro kterou Zmožek napsal řadu písní, mezi nimi Mys dobrých nadějí či Biograf láska."Velmi ráda jsem se zúčastnila dnešního večera," řekla Hana Zagorová a dodala: "Když vám skladatel nabízí novou písničku, přehraje ji jednou i vícekrát a vy o ní přemýšlíte. Když vám písničku přinese Jiří Zmožek, přehraje vám pět taktů a vy víte, že jste na takovou písničku čekali celý život." První skladbu nazvanou Breviář lásky napsal Jiří Zmožek pro Hanu Zagorovou už v roce 1975.

"Ze zlaté desky mám velkou radost a je pro mě motivací k novým projektům, na kterých pracuji," řekl Jiří Zmožek.

Foto Popron Music

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 08.12.2008 05:02
Poslední změna: 08.12.2008 07:26

RSS

Hodnocení: 4.30 (10x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz