Kultura

Sněhurka a sedm trpaslíků v Městském divadle Brno

Na pozadí známé pohádky bratří Grimmů Sněhurka a sedm trpaslíků, jemně inspirováno proslulou animovanou verzí Walta Disneyho, předvede na svých prknech Městské divadlo Brno představení plné hororového napětí, ztřeštěného humoru i pohádkové laskavosti. Vše samozřejmě kořeněno půvabnými, chytlavými písničkami.

Představení Sněhurka a sedm trpaslíků uvidíte v Městském divadle Brno
Představení Sněhurka a sedm trpaslíků uvidíte v Městském divadle Brno
Pohádkové rodinné představení, inscenace orientovaná na publikum dětské i dospělé zároveň. Mít představení, které potěší děti i jejich rodiče bez rozdílu toutéž hravostí, humorem a divadelní magií, je ambicí snad každého repertoárového divadla. Tento bohulibý záměr touží naplnit původní bláznivá hudební komedie Sněhurka a sedm trpaslíků členů souboru Městského divadla Brno, skladatele Karla Cóna a libretistů Stanislava Slováka, Jana Šotkovského a Petra Štěpána.

Příběh, který znají snad všichni: po smrti laskavé královny matky si přivádí hodný král domů zlou macechu, která nedokáže snést krásu své nevlastní dcery. A když zemře i král, je jí mladá Sněhurka vydána zcela na milost a nemilost. Před smrtí ji zachrání jen útěk do hlubin temného lesa. Na konci této strastiplné pouti však stojí k jejímu štěstí útulný domeček se sedmi postýlkami.  Jedna pro Prófu, jedna pro Kejchala, jedna pro Dřímala, jedna pro Rejpala, jedna pro Stydlína, jedna pro Štístka a jedna pro Šmudlu. Jen péče ženské ruky tu jaksi chybí a postýlky jsou poněkud malé. Sněhurka a sedm trpaslíků v Městském divadle BrnoOvšem macecha se dozví, že Sněhurce se podařilo uniknout jejím spádům a rozhodne se ji zbavit sama... 

Pokud jste zvědavi, jak malincí budou naší trpaslíci, jak bude vypadat strašidelný les obklopující Sněhurčin útěk ze zámku, jaké bude kouzelné zrcadlo, které Maceše vždy sdělí jen pravdu pravdoucí, zda Sněhurka odolá Macešiným nástrahám a hlavně zda se v pravou chvíli vynoří ze záhybu lesní cesty tolik očekávaný a vytoužený princ, přijďte se podívat na Hudební scénu Městského divadla Brno, a to 6. prosince 2008, kdy má původní český muzikál Sněhurka a 7 trpaslíků svou premiéru.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 27.11.2008 06:15
Poslední změna: 05.12.2008 08:59

RSS

Hodnocení: 4.19 (21x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz