Kultura

Benefiční koncert nadačního fondu Plaváček v Laterně magice

Ve středu 26. listopadu 2008 od 16 hodin proběhne v Laterně magice benefiční koncert nadace manželů Jakubiskových s názvem Plaváček.

Houslista Jaroslav Svěcený
Houslista Jaroslav Svěcený
Středeční odpoledne zpříjemní nejen dětem z dětských domovů, které nadace podporuje, umělci jako Kateřina Englichová, Alena Miro, Jaroslav Svěcený, Yemi nebo Ondřej Ruml. Tato pestrá kulturní podívaná zároveň pomůže mnohým talentovaným dětem na cestě za jejich snem, protože finanční výnos z této akce jim bude plně věnován.

S nadačním fondem Plaváček Laterna magika spolupracuje už několik let. Pravidelně propůjčuje své prostory pro taneční sekci projektu "Vítr do plachet", který pomáhá dětem z dětských domovů a sociálně slabých rodin, aby se mohly naplno věnovat svým zájmům a aktivitám. Každý rok probíhá výběrové řízení v různých oborech za účasti profesionální komise, která navrhuje udělení stipendií.

Deana Horváthová a Juraj Jakubisko
Deana Horváthová a Juraj Jakubisko
Spojení Plaváčka s Laternou magikou není náhodné, protože režisér Juraj Jakubisko v divadle v roce 1995 režíroval představení Casanova. Tento baletní příběh v neoklasickém stylu je stále na repertoáru a má na kontě už téměř 700 repríz.

Nadační fond Plaváček vznikl v srpnu 2002 z původně jednorázové akce na pomoc dětem po povodních, ale nakonec se z něj stal dlouhodobý projekt. První výběrové řízení pro nadané děti se konalo v roce 2004. Vloni na podzim oslavil Plaváček pětileté výročí své existence slavnostním koncertem právě v Laterně magice a letos tato tradice pokračuje. Vstupenky na koncert v ceně 680 a 540 Kč je možné zakoupit v pokladně Laterny magiky a v síti Ticketpro.                   

Editor: Veronika
Vytvořeno: 21.11.2008 04:21
Poslední změna: 25.11.2008 06:29

RSS

Hodnocení: 4.57 (7x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz