Společnost

Král světové kulturistiky Dexter Jackson v Praze

Jubilejní 30. ročník nejstarší kulturistické soutěže v Evropě Grand Prix PEPA Opava navštívil současný král kulturistiky světové Dexter "The Blade" Jackson.

Dexter Jackson
Dexter Jackson
S kulturistikou se poprvé úřadující Mr. Olympia 2008 Dexter Jackson setkal v roce 1990, kdy začal navštěvovat posilovnu. V letošním roce se mu podařilo zvítězit v nejvyšší soutěži kulturistiky na světě a stal se Mr. Olympia 2008. Vítězství ho stálo 18 let dřiny, potu a odříkání. Král světové kulturistiky Dexter Jackson v PrazeMimochodem Arnold Schwarzenegger tuto soutěž vyhrál celkem osmkrát, čímž pro další adepty nastavil laťku opravdu hodně vysoko. Jacksona osobně přivítal Luboš Říha, předseda představenstva společnosti D.I.C. Na úvod zmínil své kulturistické úspěchy z mládí, za což získal od Mr. Olympia 2008 upřímný obdiv. Kromě kulturistiky přišla řeč také na diamanty. Dexter Jackson se již s diamanty jejich tajemným zákulisím setkal, a to před 5 lety v Amsterodamu, kde navštívil šperkařskou dílnu. Viděl, jak se diamanty opracovávají a pořídil si zde i své první kameny. V Jižní Africe pro změnu navštívil impozantní diamantové doly. Diamanty jako dárek by nikdy neodmítl, neboť je miluje. Pochází z prosté rodiny, takže tradice předávání rodinných diamantů není zatím v jejich rodině založena, nicméně nazývá diamant nejlepším přítelem muže, dokonce na prvním místě i před ženami.

Král světové kulturistiky Dexter Jackson v PrazeSympatický mladík z Floridy se během návštěvy v showroomu též věnoval výběru šperků pro svou snoubenku. S vytříbeným vkusem jí vybral diamantovou sadu: náušnice, přívěšek a náramek v celkové ceně 150 tisíc korun. Líbil se mu i pánský diamantový prsten PREMIER s logem společnosti DIC, který ovšem momentálně nebyl k dispozici v té správné „kulturistické velikosti". Byla mu však změřena míra a při příští návštěvě zde na něj bude prsten čekat. Jackson nosí v každém uchu půlkarátové diamaty, takže když uviděl náušnice CHATON s dvoukarátovými diamanty, okamžitě se do nich zamiloval. Objednal si je proto také a v létě si je při své příští návštěvě vyzvedne. V České republice se Dexterovi velmi líbilo. Stal se hlavní hvězdou večera 30. ročníku Grand Prix PEPA Opava 2008 a ochutnal český guláš. Protože pivo vůbec nepije, nemohl ocenit kvalitu našeho národního zlata. Čechy má však rád, především díky jejich vřelosti a již nyní se prý těší na svou příští návštěvu.

Král světové kulturistiky Dexter Jackson v PrazeA jak se cítil Dexter Jackson při svém vítězství?
Těžko se to popisuje.  Nemohu tomu stále uvěřit. Je to nádherný pocit, jsem velmi šťastný.

Kolik času věnujete denně péči o své tělo?
V současné době jsou to 2 hodiny denně. Pouhé 2 hodiny. Když jsem byl mladý, musel jsem trénovat 4 až 5 hodin. Nyní udržuji jen formu a svalovou hmotu.

Jaký je váš obvyklý denní program, například strava?
Musím 6 - 7 krát denně jíst . Lépe řečeno 4 krát denně jím jídlo a pak piji speciální proteinový nápoj.

Král světové kulturistiky Dexter Jackson v PrazeJakých snů  nebo cílů byste rád dosáhl?
V kulturistice nemohu již jít výše. Mým cílem je udržet své prvenství další rok. Bude to velmi těžké, budu starší a udržet kondici vyžaduje píli a sebekázeň.

Dáváte přednost diamantu jako investičnímu nástroji nebo máte raději šperk?
Obojí je stejně důležité. Jeden ze svých prvních diamantových šperků jsem věnoval své bývalé ženě. Já mám své diamanty v náušnicích, které sundávám pouze na čištění.

Foto ConPro

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 05.11.2008 01:34
Poslední změna: 19.11.2008 08:56

RSS

Hodnocení: 4.30 (10x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz