Kultura

Electric Light Orchestra v Praze

Britská rocková legendární kapela Electric Light Orchestra se vrací na scénu ve velkém, neopakovatelném stylu, a to v doprovodu Českého národního symfonického orchestru v pražském Kongresovém centru.

Electric Light Orchestra v PrazeDo Prahy přijede kapela, o které John Lennon v 1979 řekl:  "Pokud by The Beatles pořád existovali, hráli bychom právě takovou hudbu."

Electric Light Orchestra je kultovní britskou rockovou skupinou, která dosáhla největší popularity v 70. a 80. letech 20. století. Electric Light Orchestra v PrazeVznik Electric Light Orchestra má své kořeny na začátku 70. let v Birminghamu, kdy zakladateli celého projektu byli členové skupiny The Move - Jeff Lynne, Roy Wood a Bev Bevan. K založení nové skupiny vedla touha vytvořit něco nového. Všechny kapely měly rockové obsazení a k tomu jsou potřeba i dechové nástroje. Ale skupina s klasickými smyčcovými nástroji a klavírem to by bylo něco nového. To, co tenkrát v roce 1971 ve studiích probíhalo, bylo divoké experimentování, ve kterém se mohl především vybouřit multiinstrumentalista Roy Wood. Ve svých čtyřech písních prvního alba ELO hrál na všechny nástroje sám, ať už to byly dechové, smyčcové nebo jiné strunné nástroje. Electric Light Orchestra se stala experimentálním rockově-symfonickým orchestrem A žádná jiná kapela před Electric Light Orchestra nedosáhla takto perfektního spojení vážné hudby s rockem. Jejich hudba se kvalifikuje jako klasický a progresivní rock. Jejich tvorba směšuje beatlesovský pop, symfonický rock a vážnou, klasickou hudbu. Kapela nahrála 12 studiových alb, získala 9 zlatých, platinových a multiplatinových desek.

Electric Light Orchestra v roce 1978.
Electric Light Orchestra v roce 1978.
V listopadu v Praze budete mít neopakovatelnou možnost poslechnout si ty největší šlágry Electric Light Orchestra živě, jako například Can't Get It Out of My Head, Rock'n'roll Is King, Hold On Tight, Here is the news nebo cover písně od Chucka Berryho Roll Over Beethoven. Vedle "starých známých" muzikantů z původního složení, houslisty Mika Kaminského, basisty Kellyho Groucutta, dirigenta Louisa Clarka, vystoupí i další vynikající hudebníci s kratší působností v Electric Light Orchestra kytarista Phil Bates, bubeník Gordon Townsend a zpěvák a skladatel Eric Troyer. To vše spolu s Českým národním symfonickým orchestrem.

Electric Light Orchestra v PrazeLegendární Electric Light Orchestra se vrátí na scénu ve velkém, neopakovatelném stylu v doprovodu Českého národního symfonického orchestru 23. listopadu 2008 v pražském Kongresovém centru, kde jsou pro velký zájem naplánovány hned dva koncerty, odpolední od 16 hodin a druhý večerní od 20 hodin. Zaručeně se můžete těšit na energické vystoupení a hudební zážitek nejvyšší kvality.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 31.10.2008 10:53
Poslední změna: 15.11.2008 07:42

RSS

Hodnocení: 4.92 (12x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz