Společnost

Corny Středoškolský atletický pohár zná své vítěze

Corny Středoškolský atletický pohár vyvrcholil 13. října 2008 finálovým kláním. Patronkou 27. ročníku byla již potřetí olympijská vítězka a světová rekordmanka Bára Špotáková, která "vyházela" 78 tisíc korun pro centrum Utilis.

Bára Špotáková na Olympiádě 2008
Bára Špotáková na Olympiádě 2008
Do Břeclavi sjelo 16 atletických týmů, které uspěly v okresních a krajských kolech Středoškolského atletického poháru Corny, aby se utkaly o celorepublikový pohár. „Dohlížela" na ně oštěpařská šampionka Barbora Špotáková, která je třetím rokem patronkou tohoto sportovního klání. „Přebírala jsem žezlo v roce 2006 po Tomáši Dvořákovi, který už něco dokázal, ale já ještě ne. Corny Středoškolský atletický pohár zná své vítězeDostala jsem divokou kartu a tu jsem hned naplnila medailí v Göteborgu. Byla to taková vzájemná radost," vzpomíná Špotáková. Loňská mistryně světa přidala do své sbírky dva nejcennější úlovky, stala se olympijskou vítězkou i světovou rekordmankou a její ještě znásobená popularita pomáhá mladé adepty přitáhnout ke královně sportu.

Bára Špotáková, stejně jako v loňském roce, přijela i letos podpořit charitativní hod pro centrum Utilis. Tentokrát se zapojily přímo děti z centra, které házely pod Bářiným vedením molitanovými oštěpy. Součet jejich hodů ještě vylepšila Bára svým čtyřiadvacetimetrovým hodem z místa. „Společný" hod měřil nakonec 78 metrů a vynásoben tisíci dal konečnou částku 78 000 Kč. Ta, proměněna v koruny, putuje od společnosti Hero, výrobce cereálních tyčinek, na pomoc centru Utilis.

Corny Středoškolský atletický pohár zná své vítězeA kdo se stal vítězem? Poháry získaly dívky ze Slezského gymnázia v Opavě, které obhájily loňské vítězství. Mezi chlapci se na první místo probojovali gymnazisté z Církevního gymnázia Německého řádu v Olomouci. Corny Středoškolský atletický pohár je soutěž určená pro studenty 1. až 4. ročníku středních škol, při které se hodnotí dva nejlepší výkony v jednotlivých sedmi disciplínách: dívky běhají 60, 200 a 800 m, hází tříkilovou koulí, chlapci mají na programu 100, 400 a 1500 m, hod koulí o váze 5 kg. Obě kategorie pak soutěží ve skoku do výšky, dálky a ve štafetovém běhu.

Foto ConPro

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 25.10.2008 11:52
Poslední změna: 05.11.2008 08:28

RSS

Hodnocení: 4.67 (3x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz