Společnost

Milan Šteindler experimentoval s radioaktivitou

V prostorách Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské v Praze 1 se odehrál netradiční fyzikální experiment. Herec a „vědátor“ Milan Šteindler za pomoci půvabných asistentek Hanky Mašlíkové a Kateřiny Sokolové na vlastní kůži otestoval vlastnosti přírodní radioaktivity. Pomohla mu v tom speciální školní výuková pomůcka Gamabeta, kterou pro školy nechal vyvinout ČEZ.

Milan Šteindler experimentoval s radioaktivitouZhruba třicetiminutová Milan Šteindler experimentoval s radioaktivitoufyzikální show ukázala, jakými jednoduchými pokusy lze seznámit žáky základních a studenty středních škol s vlastnostmi radioaktivity, která se přirozeně vyskytuje v našem okolí. Jeden z experimentů si mohli přítomní vyzkoušet i sami. Ve sklenici vody mohli sypáním zrníček soli simulovat, jakou „stopu" za sebou zanechává částice záření. Jednotlivé pokusy se zápalem předváděl Milan Šteindler. Zajímavých experimentů se účastnily také půvabné asistentky, modelka Hanka Mašlíková a Miss ČR 2007 Kateřina Sokolová, oblečené do stylových bílých laboratorních plášťů.

Milan Šteindler experimentoval s radioaktivitou„ČEZ jako technicky Milan Šteindler experimentoval s radioaktivitouzaměřená firma se snaží podporovat technické vzdělávání na školách a zájem studentů o přírodní vědy, jako je fyzika. V rámci našeho vzdělávacího programu nabízíme školám různé publikace, exkurze, přednášky a také výukové pomůcky jako je Gamabeta," říká Marie Dufková, koordinátorka vzdělávacího programu Svět energie společnosti ČEZ.

Foto IDMedia

Milan Šteindler experimentoval s radioaktivitouMilan Šteindler experimentoval s radioaktivitouMilan Šteindler experimentoval s radioaktivitou

Editor: Janinka
Vytvořeno: 19.10.2008 09:47
Poslední změna: 26.10.2008 01:36

RSS

Hodnocení: 4.25 (8x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz