Kultura

Filmová a televizní cestovní kniha

Pro televiní a filmové diváky a také cestovatele přináší Nakladatelství Soukup & David Filmovou a televizní cestovní knihu, se kterou se podíváte na místa, kde se natáčely známé filmy, seriály a pohádky.

Filmová a televizní cestovní knihaZajímá vás, po jaké návsi si to vykračoval Otík z filmu Vesničko má středisková, kde se nalézá chalupa z filmu S tebou mě baví svět, proč Jiří Menzel natočil slavné Postřižiny v Dalešicích, přestože Bohumil Hrabal situoval svou novelu do Nymburku? To vše a mnohem víc naleznete ve Filmové a televizní cestovní knize Petra Davida, Vladimíra Soukupa, Terezy Moravcové a dalších autorů. Filmová a televizní cestovní knihaDozvíte se také, co objevil režisér Vladimír Michálek ve vesničce Varvažov při natáčení úspěšného filmu Je třeba zabít Sekala i proč dostala Michaela Kuklová během natáčení pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci „nabančíno" od Heleny Růžičkové.

Filmová a televizní cestovní kniha obsahuje 73 tras, které vás provedou po stopách našich i zahraničních filmů a televizních seriálů. U každé trasy nechybí ani stručný popis hlavních památek, tipy na krátké procházky, vyzkoušené restaurace a praktické informace. Publikace navazuje na úspěšnou Cestovní knihu ČR, která poprvé vyšla v roce 2006.

Na filmová natáčení přišla zavzpomínat i herečka Valérie Zawadská
Na filmová natáčení přišla zavzpomínat i herečka Valérie Zawadská
Autory knihy jsou nadšení cestovatelé Petr David a Vladimír Soukup, kteří společně v roce 1992 založili úspěšné nakladatelství Soukup & David. Soustřeďují se na vydávání turistických průvodců a obrazových publikací. Na publikaci se podílela i Tereza Moravcová, která psala krátké filmové anotace a zpovídala herce, režiséry i scenáristy, jejichž vzpomínky knihu oživují. Rozmlouvala mimo jiné s Jiřím Menzlem, Martinem Dejdarem, Zdeňkem Troškou, Danielou Kolářovou, Martou Vančurovou, Jurajem Herzem, Zdeňkem Svěrákem, Vladimírem Michálkem, Bohdanem Slámou a mnohými dalšími. Filmová a televizní cestovní knihaKromě známých osobností na natáčení v knize vzpomínají i místní pamětníci.

„Na knize se podílel obsáhlý kolektiv autorů, kteří přímo v terénu hledali konkrétní místa, ověřovali informace, zjišťovali zajímavosti. Udělali obrovský kus práce," pochvaloval si Petr David. „Příjemné zjištění bylo, s jakou nesmírnou ochotou se tomuto tématu věnovali lidé přímo na konkrétních místech, a to správcové a kasteláni, starostové, lidé v infocentrech.

Filmová a televizní kniha má navíc dva bonusy: brožurku, obsahující více než 80 volných vstupenek a slevových poukázek a DVD s více než čtyřicítkou krátkých ukázek z nejrůznějších českých filmů.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 16.10.2008 04:42
Poslední změna: 23.10.2008 09:23

RSS

Hodnocení: 4.90 (21x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz