Společnost

Kapela U2 živě na plátnech kina IMAX ve 3D

Dlouho očekávaný trojrozměrný koncert kultovní skupiny U2 dorazil v říjnu do kina IMAX v Praze. Díky unikátní technologii 3D a dokonalému zvukovému systému Surround Sound se tvůrcům podařilo dosud nevídaným způsobem zachytit atmosféru koncertu U2.

Kapela U2 živě na plátnech kina IMAX ve 3D Unikátní projekt, první 3D záznam koncertu na světě, právě přichází do jediného Kapela U2 živě na plátnech kina IMAX ve 3D3D kina v České republice, do kina IMAX Praha v Paláci Flóra. Film byl natočen během jihoamerického turné Vertigo skupiny U2. Neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendární kapely U2 si tak nyní mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D, vícekanálovému surround zvuku a v neposlední řadě díky pulzující atmosféře turné Vertigo, které je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Cílem projektu je, jak řekl sám Bono, zprostředkovat jedinečný zážitek z živého vystoupení co nejvíce lidem. Hlavně pak mladým lidem, kteří si nemohou dovolit drahé lístky na koncert. Kapela U2 živě na plátnech kina IMAX ve 3DFilm slibuje novou dimezi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2.

Film režírovali Catherine Owens, jež natáčí videozáznamy o skupině již více než 15 let, a Mark Pellington, autor videoklipu One. Kapela U2 živě na plátnech kina IMAX ve 3DK natáčení bylo použito zatím největší množství 3D kamer pro jeden filmový projekt. Záznam byl pořízen během koncertů pod širým nebem v Mexiku City v Mexiku, v Sao Paulu v Brazílii, v Santiagu v Chile a v Buenos Aires v Argentině. Celkem vzniklo více než 100 hodin 3D videozáznamu, který obsahuje největší hity skupiny jako New Year's Day, Sunday Bloody Sunday, Miss Sarajevo, Where the Streets Have No Name, Wiht or Without You, Bullet the Blue Sky nebo One. Kapela U2 živě na plátnech kina IMAX ve 3DVe filmu zazní také novější písně jako Beautiful Day, Love and Peace or Else, Vertigo, Sometimes You Can't Make It On Your Own a skladba Yahweh.

Premiéra pro veřejnost je naplánovaná na 16. října 2008, a tak mohli na slavnostní předpremiéru 3D koncertu kultovní skupiny U2 zavítat pouze někteří. Mezi nimi nechyběl muzikant a leader skupiny Olympic Petr Janda s manželkou Alicí a dcerou Martou, zpěvák Petr Kolář, zpěvačka Petra Černocká s manželem Jiřím Pracným, moderátor Dalibor Gondík nebo moderátorka Klára Doležalová.

Foto V. Holic

Editor: Janinka
Vytvořeno: 15.10.2008 10:59
Poslední změna: 27.10.2008 05:29

RSS

Hodnocení: 4.56 (18x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz