Společnost

Marika Gombitová a vše o ní v nové knize

15. října 2008 vychází první kniha o Marice Gombitové autorů Miroslava Graclíka a Václava Nekvapila.

O Marice Gombitové vypráví neautorizovaný životopis
O Marice Gombitové vypráví neautorizovaný životopis
Když byla Marika Gombitová, jedna z nejznámějších slovenských zpěvaček, na vrcholu své kariéry a sbírala jedno ocenění za druhým, postihla ji neuvěřitelná tragédie. Při automobilové nehodě ochrnula a skončila na vozíku. Bylo jí pouhých čtyřiadvacet let. Přesto boj o život nevzdala a dál koncertovala a natáčela nové písničky.

V posledních letech se ovšem stáhla do ústraní a téměř nevychází z bytu. Národ ji přesto miluje a Marika dál boduje v anketách popularity, reedice jejích desek se prodávají lépe než novinky současných pěveckých hvězdiček. Marika Gombitová
Marika Gombitová
Fanoušci si však už skoro nepamatují, jak báječně zpívala na koncertech. Novináře k sobě nepustí, nikdo o ní nic neví. Jak vlastně žije? Jaká byla její cesta ke slávě? A co si o ní myslí nejen její kolegové a spolupracovníci? Právě o tom je kniha Marika Gombitová, neautorizovaný životní i umělecký příběh prostého děvčátka z vesničky na východním Slovensku, které se stalo superstar, i když o to nikdy moc nestálo.

Kniha přináší řadu dosud nepublikovaných fotografií, výsledky Zlatého slavíka či pozdějšího slovenského Slávika za celé období, kdy Marika Gombitová v těchto anketách figurovala na předních místech, a stává se tak malou encyklopedií československé pop-music posledních třiceti let.

Autoři shromáždili všechny dostupné údaje o životě i díle výjimečné osobnosti, a tak čtenář může v knize nalézt právě tu oblast, která ho zajímá.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 14.10.2008 07:40
Poslední změna: 04.01.2009 09:38

RSS

Hodnocení: 3.22 (272x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz