Kultura

Natacha Atlas & the Mazeeka Ensemble vydává album Ana Hina

Natacha Atlas a The Mazeeka Ensemble na společném albu Ana Hina přinášejí exotickou tvorbu ovlivněnou arabskou hudbou a kombinují tak tradiční hudbu Orientu s hudbou Západu.

Natacha Atlas
Natacha Atlas
Ana Hina udává zcela nový směr v tvorbě Natachi Atlas, hudební ikony a pěveckého zázraku Středního východu. Natacha debutuje akustickým projektem, v němž se vrací ke svým kořenům, ohlíží se do minulosti a zároveň kombinuje tradiční hudbu Orientu s hudbou Západu, aby odkryla bohatou historii této hudební spolupráce.

Přebal alba Natacha Atlas & the Mazeeka Ensemble Ana Hina
Přebal alba Natacha Atlas & the Mazeeka Ensemble Ana Hina
Skupina pod taktovkou špičkového britského hudebníka a aranžéra Harveyho Brougha představuje výjimečné hudebníky z celého světa a z různých hudebních prostředí. Clara Sanabra pochází z Barcelony, Ali Alim z Káhiry, Andy Hamill ze Skotska a slavný Gamil Awad z Egypta předvádí sóla v nubijském stylu. V dokonale vytvořených aranžmá podtržených uměním hudebníků vyniká hlas Natachi Atlas, která kouzelně přezpívala písně egyptských i západních umělců, jako nikdy předtím, jako drahocenný šperk vsazený do bohatého náhrdelníku. Pohrává si s originálním materiálem a s pomocí svých hudebníků vytváří jedinečný hudební zážitek přinášející radost i smutek, lásku a ztrátu, naději a zoufalství, vše, co je společné pro všechny lidské bytosti. V její tvorbě je znát vliv kočovného způsobu života. Natacha Atlas se stala hudební ikonou ne proto, že by se tlačila tradiční hudební cestou, ale proto, že vytvořila vzrušující, různorodý hudební styl, který lze jen obtížně někam zařadit. Během dvanácti let se jí podařilo úchvatně spojit hudbu severní Afriky a arabskou hudbu se západními elektronickými beaty a tím vytvořit jedinečný taneční hybrid.

Foto D SMACK U PROMOTION

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 12.10.2008 08:13
Poslední změna: 16.10.2008 08:09

RSS

Hodnocení: 4.63 (8x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz