Společnost

Grand Jour de Champagne Prague 2008

16. – 18. října 2008 se koná v Obecním domě v Praze druhý ročník největšího evropského champagne festivalu Grand Jour de Champagne Prague 2008, na jehož programu je rozsáhlá přehlídka prestižních výrobců champagne a dalších delikatesních produktů.

Grand Jour de Champagne Prague 2008Slovo Champagne neoznačuje Grand Jour de Champagne Prague 2008 pouze vynikající šumivá vína, je též synonymem exkluzivity, luxusu, noblesy i jedinečné gastronomie. Popularita vín, jejichž název vzešel z kraje Champagne, prudce stoupá, chybí však příležitosti k jejich porovnání i k získání hlubšího pohledu na mnohdy okázalý svět Champagne. Jedinečnou příležitostí k přehlídce ve světovém měřítku je již 2. ročník Grand Jour de Champagne, který se koná ve dnech 16. - 18. října 2008 v Praze v Obecním domě.

Druhý ročník největšího evropského champagne festivalu Grand Jour de Champagne Prague 2008 je rozsáhlou přehlídkou prestižních výrobců champagne. Grand Jour de Champagne Prague 2008Nejedná se však o pouhou degustaci, ale i o prezentaci světa champagne z různých úhlů pohledu a ve všech souvislostech.

Bude možné poznat různost výrobců a stylů - svá vína zde představí domy champagne jako jsou Barnaut, Boizel, Delamotte, Cattier, Diebolt-Vallois, Nicolas Feuillatte, Gardet, Jacquart, Mailly Grand Cru, Taittinger, deVenoge, Roederer, Pol Roger a Grand Jour de Champagne Prague 2008také champagne jako gastronomické víno, raritní staré ročníky, například Trésor de champagne. Součástí prezentací bude i nabídka zájezdů Travel de Champagne, specialisty na zájezdy za vínem, a chybět nebudou ani značky delikates a produktů, které k tak exkluzivnímu nápoji neodmyslitelně patří, jako například Lars Jacobsen - divoký losos, Edouard Artzner - foie gras, Fossiér - remešské biscuits nebo Deléans - čokoládová manufaktura.

Grand Jour de Champagne Prague 2008Patronem a garantem Grand Jour de Champagne Prague 2008 bude stejně jako loni proslulý Richard Juhlin, světoznámý publicista a sommeliérský guru vín z Champagne. Při této výjimečné příležitosti představí svou novou knihu Champagne Guide 2009 a k radosti organizátorů i hostů povede dvě exkluzivní degustace. „Velmi rád jsem opět přijal pozvání na tuto ojedinělou akci, neboť představuje skutečnou oslavu a mimořádný festival champagne a to i v evropském kontextu", říká Richard Juhlin. „Tentokrát povedu i já vlastní degustaci, která bude pojata poněkud v jiném stylu. Grand Jour de Champagne Prague 2008V rámci programu představím také zcela čerstvou novinku, knihu Juhlin Champagne Guide 2009. Moc se těším na všechny své příznivce, krásnou Prahu a úžasné prostory Obecního domu", dodává Richard Juhlin.

Grand Jour de Champagne Prague 2008 je svátkem milovníků champagne i mimořádnou společenskou událostí, které se zúčastní řada významných osobností. Právem jej lze považovat nejen za přehlídku gastronomie, ale i za prezentaci a oslavu celé Francie a její kultury.

Foto ConProGrand Jour de Champagne Prague 2008Grand Jour de Champagne Prague 2008Grand Jour de Champagne Prague 2008Grand Jour de Champagne Prague 2008

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 12.10.2008 08:13
Poslední změna: 16.10.2008 09:51

RSS

Hodnocení: 4.91 (11x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz