Kultura

Miloslav Švandrlík pokřtil knihu Doktor od Jezera hrochů

Právě vychází humoristický román Miloslava Švandrlíka o působení českého lékaře v Africe a o jeho peripetiích se ženami. Knihu doplňuje i audiokniha v podání Bohumila Klepla, který vdechnul originální hlasovou podobu nejen hlavnímu hrdinovi, ale i dalším mužským a ženským postavám.

Miloslav Švandrlík pokřtil knihu Doktor od Jezera hrochůMladý, ambiciózní, ale nesmělý lékař je obětí nejen své chamtivé ženy, ale i intrikánské tchyně. Miloslav Švandrlík pokřtil knihu Doktor od Jezera hrochůObě se ho snaží přimět ke kariéře spojené se snadným výdělkem. Obstarají mu zdánlivě lukrativní místo lékařského dozoru v Africe. Zapomenou však, že MUDr. Dobešek je smolař a pesimista. Bázlivý český lékař se v neznámých končinách zaplétá do nečekaných dobrodružství, která díky jeho svéráznému způsobu jejich řešení získávají značně komediální rozměr. Knihu doprovázejí nezaměnitelné ilustrace Jiřího Wintera-Neprakty.

Miloslav Švandrlík pokřtil knihu Doktor od Jezera hrochůHumoristický román Miloslava Švandrlíka Doktor od Jezera hrochů zároveň vychází na 2CD, které namluvil Bob Klepl a Miloslav Švandrlík
Bob Klepl a Miloslav Švandrlík
Bohumil Klepl. "Je to pro mne velká čest namlouvat právě věc od pana Švandrlíka", říká herec, který si nejvíce z románu oblíbil postavu Venci Maňase, intrikánskou tchýni a tatínka Júlia Dobeška, protože mu připomíná jeho tatínka. Pro Boba Klepla je to první pracovní setkání s mluveným slovem: "Je to moje první zkušenost s touto prací, právě proto jsem ji vzal. Chtěl jsem si namlouvání audioknih zkusit a jsem přesvědčený, že se na něm mohu plno věcí naučit." "Knížky do ucha" na CD má Bob Klepl velmi rád: "Potřebujeme klid na duši. Jedině audio záznam vyvolá trošku větší klid, větší fantazii. Miloslav Švandrlík pokřtil knihu Doktor od Jezera hrochůAž si budeme moct pustit doma trojrozměrně cokoliv, každý si pak bude chtít poslechnout z reproduktorů laskavý a klidný hlas. Miloslav Švandrlík podepisuje knihu Doktor od jezera hrochů
Miloslav Švandrlík podepisuje knihu Doktor od jezera hrochů
Audioknihy mají určitě velkou perspektivu." Sám mluvené slovo poslouchá nejvíce, když je nemocný: "Když ležím, tak poslouchám úplně všechno, nejraději pohádky, ale i Strýčka Jedličku. Osobně jsem ho poznal na sklonku jeho života a myslím, že to byl velký frajer."

A protože kniha Doktor od Jezera hrochů patří k jedněm z nejúspěšnějších, můžeme se těšit i na její filmové zpracování. Režie se ujme Zdeněk Troška a natáčet se začne již příští rok na jaře.

Miloslav Švandrlík pokřtil knihu Doktor od Jezera hrochů v Paláci knih Luxor a kmotrem nemohl být nikdo jiný než herec Bohumil Klepl.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 10.10.2008 02:21
Poslední změna: 27.02.2010 08:28

RSS

Hodnocení: 5.00 (22x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz