Kultura

Unikátní muzikálový projekt Fame v Městském divadle Brno

Na prkna Městského divadla Brno přichází jeden z nejslavnějších amerických muzikálů, který se stal ve své filmové podobě senzací osmdesátých, a ve své divadelní podobě senzací devadesátých let. Přichází cesta za slávou plná entuziasmu, mládí a vitality, přichází muzikál Fame.

Unikátní muzikálový projekt Fame v Městském divadle BrnoMuzikálové představení Unikátní muzikálový projekt Fame v Městském divadle BrnoFame (Cesta za slávou) nás zavede mezi adepty studia hudebních, dramatických a tanečních oborů. Vypráví nám jejich příběhy, osobní zápasy a snažení na cestě stát se profesionálními herci, tanečníky a hudebníky. Všichni se poprvé setkávají na přijímacích zkouškách na světově proslulou a jednu z nejprestižnějších uměleckých akademií High School of Performing Arts v New Yorku, kterou posléze také společně studují. Fame je především o mladých lidech, jejich emocích, tužbách, a nevýslovné dřině, kterou musí podstupovat na cestě za svým snem, tedy stát se slavnými.

Unikátní muzikálový projekt Fame v Městském divadle BrnoPo úspěšném zahraničním turné s prvním představením v Holandsku v roce 2006 uvádí Fame Městské divadlo Brno v české premiéře v režii Stanislava Moši a choreografii Igora Barberiće. Velmi nároční holandští recenzenti v nejvýznamnějších holandských denících udělili muzikálu Fame 5 z pěti možných hvězdiček vedle řady superlativů v samotných Unikátní muzikálový projekt Fame v Městském divadle Brnorecenzích.
„...Úžasný taneční spektákl! „Chci žít věčně!"..." (De Gelderlander)
 „...Poutavá podívaná tkví především v práci nohou, která divákům doslova bere dech. Choreografie, založená na klasických baletních prvcích až po rock´n´roll, je skutečně fascinující...." (Het Parool)
„...Zaručená husí kůže při každém sólu!..." (De Gelderlander)
 „...."Chci žít věčně!"..."Publikum oslavuje návrat tanečního mýtu..." (Het Parool)
 „Každý jednotlivý herec vyzařuje svou jedinečnou energii, což vede k neuvěřitelnému zážitku z celého představení..." (Algemeen Dagblad)

Unikátní muzikálový projekt Fame v Městském divadle BrnoMěsto Brno je v současnosti místem, kde se odehrává v oblasti hudebního divadla něco, co může závidět nejenom Praha, nýbrž i Vídeň. Inscenace muzikálu Fame jistě zaujme nejen mladistvým entusiasmem, vtipem, skvělou temperamentní hudbou a spontánní tanečností, ale také výkonem vynikajících interpretů, kteří byli vybráni z konkursů v Londýně.

Foto Jef+Tino Kratochvil

Editor: Janinka
Vytvořeno: 26.10.2007 11:30
Poslední změna: 31.10.2007 05:08

RSS

Hodnocení: 4.52 (21x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz