Kultura

Kapela Kryštof se vydává na turné Kryštof Akustik Best Of Tour

Kapela Kryštof, nyní patřící k nejpopulárnějším domácím interpretům, se 1. listopadu 2007 vydává na své podzimní turné nazvané Kryštof Akustik Best Of Tour.

Kapela Kryštof se vydává na turné Kryštof Akustik Best Of TourPro kapelu Kryštof a jejího frontmana Richarda Krajča je podzim vysloveně úspěšným obdobím. Jednak Kryštof vydal 19. října 2007 svou sedmou desku s názvem Poločas / Best Of s největšími hity skupiny, o jejichž výběru pomáhali Kapela Kryštof se vydává na turné Kryštof Akustik Best Of Tourrozhodovat fanoušci kapely Kryštof, kteří měli možnost hlasovat na webových stránkách o tom, jaké skladby by se jim na albu líbily nejvíc. Kapela se také vydává na turné nazvané Kryštof Akustik Best Of Tour, které začíná 1. listopadu a trvá až do 15. prosince 2007. Jde o sérii koncertů po patnácti moravských a českých městech v patnácti moravských a českých městských kamenných divadlech.

Proti loňskému turné v halách bude komornější. „Je to touha po něčem novém," říká Richard Krajčo. „Nechtěli jsme opět nabízet stejnou a „nadupanou" prezentaci v halách. Zvolili jsme cestu komornější, a vlastně taky osobnější. Bude to kombinace hudby a slova. Slovem myslím okamžitou, operativní a improvizovanou komunikaci s diváky a posluchači. Budu vyprávět nejrůznější historky. Mám s tím zkušenost z recitálů a mám pocit, že právě tohle lidi dost bavilo. Takový „pokec" s kámošem. "

Kapela Kryštof se vydává na turné Kryštof Akustik Best Of TourTenhle nápad připravit posluchačům novou a komornější prezentaci „kryštofovské" muziky je velmi zajímavou originalitou. Už název turné napovídá, že posluchači uslyší největší „pecky". Ostatně, na dramaturgii výběru se podíleli právě oni, když svými hlasy spolurozhodovali, co na 7. desce skupiny bude. Na druhé straně se Kryštof představí velmi specifickým způsobem, akustickou hudbou s překvapivými aranžemi. Dostane se i na nejčerstvější novinky představované písničkami Iluze, Atentát a Plán.

Kapela Kryštof se vydává na turné Kryštof Akustik Best Of TourOriginální poetiku, atmosféru, slavnostnější pocit a bezprostřední kontakt s kapelou Kryštof mohou diváci vychutnat v těchto městech:
1. listopadu v Havířově v KD Petra Bezruče
5. listopadu ve Zlíně v Městském divadle
6. listopadu v Brně v Janáčkově divadle
12. listopadu v Ostravě v Divadle Jiřího Myrona
13. listopadu v Olomouci v Moravském divadle
19. listopadu v Plzni v Divadle J. K. Tyla
20. listopadu v Chomutově v Městském divadle
21. listopadu v Karlových Varech v Městském divadle
26. listopadu v Jablonci nad Nisou v Městském divadle
27. listopadu v Ústí nad Labem v Severočeském divadle opery a baletu
2. prosince v Hradci Králové v Klicperově divadle
3. prosince v Pardubicích ve Východočeském divadle
12. prosince v Českých Budějovicích v Jihočeském divadle
13. prosince v Jihlavě v Horáckém divadle
a 15. prosince své turné Kryštof zakončí v Praze ve Stavovském divadle.

„Že hrajeme v mém domovském Národním divadle, tedy přímo ve Stavovském, je velká pocta," říká o závěrečném koncertu Richard Krajčo. „Byl to můj sen hrát v prostorách, které patří „Zlaté kapličce" a kde jsem teď, tak říkajíc, doma..." 

foto 2media.cz

Editor: Janinka
Vytvořeno: 26.10.2007 09:10
Poslední změna: 29.10.2007 11:42

RSS

Hodnocení: 4.54 (13x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz